Meksika'da Güvenlik Güçleri Ile Çete Üyeleri Arasinda Çatisma Açiklamasi 12 Ölü

Meksika’nin Jalisco eyaletinde adam kaçirma eylemleri ile ünlü olan çeteye güvenlik güçleri tarafindan yapilan baskin sirasinda çikan çatismada 3’ü polis toplam 12 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.

Meksika'da Güvenlik Güçleri Ile Çete Üyeleri Arasinda Çatisma Açiklamasi 12 Ölü
Meksika’nin Jalisco eyaletindeki El Salto sehrinde iki kisinin kaçirilmasi üzerine baslatilan polis operasyonunda, adam kaçirma eylemleri ile ünlü olan çetenin bulundugu eve baskin düzenlendi.

Baskin sirasinda teslim olmayi reddeden çete üyeleri ile güvenlik güçleri arasinda çatisma çikti. Yasanan çatisma yaklasik bir saat sürerken, silah sesleri çevrede yasayanlarda panige neden oldu.

Yetkililer, operasyon sonunda 8 çete üyesinin ölü, 3’ünün ise agir sekilde yarali olarak ele geçirildigini bildirdi. Olayda ayrica, 4 polisin hayatini kaybettigi aktarilarak, çete tarafindan kaçirilan 2 kisinin ise sag olarak kurtarildigi ifade edildi.

Jalisco Valisi Enrique Alfaro yaptigi açiklamada, kahramanliklarindan dolayi güvenlik güçlerini tebrik ederken, hayatini kaybeden polis memurlarinin ailelerine sahip çikilacagini bildirdi. Vali Alfaro ayrica, son zamanlarda Meksika’nin içinde bulundugu huzursuzluk ortamina karsi çalismaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA