Hakim Ve Savcilar Ile Ilgili Kanun Teklifi TBMM'de Kabul Edildi

Hakim ve Savcilar Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi TBMM’de kabul edildi.

Hakim Ve Savcilar Ile Ilgili Kanun Teklifi TBMM'de Kabul Edildi
Hakim ve Savcilar Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi TBMM’de kabul edilerek yasalasti. Buna göre, hakim ve savci yardimciligi süresi 3 yil olacak. 3 yillik hakim ve savci yardimciligi temel egitim, görev ve son egitim olmak üzere üç döneme ayrilacak. Temel egitim döneminde hâkim ve savci yardimcilari taleplerine ve teskilatin ihtiyaç durumuna göre ‘hakim yardimcisi’ ve ‘savci yardimcisi’ seklinde görev ayrimina tabi tutulacak.

Hakim ve savci yardimcilari görevlerinin önemli kismini atandiklari adliyelerde, egitici hâkim ve savcinin nezaretinde ve fiilen görev yaparak tamamlayacaklar. Hakim ve savci yardimcilarinin usta-çirak iliskisi içerisinde iyi yetismeleri saglanacak. Hakim ve savci yardimcilarinin iyi bir sekilde yetistirilmesi amaciyla egitici hakim ve savcilar görevlendirilecek ve bunlara Türkiye Adalet Akademisinde egitim verilecek.

Egitici hakim ve savcilar, tercihen istekliler arasindan adalet komisyonlari, Akademi ve HSK’nin görüsü alinarak Adalet Bakani tarafindan görevlendirilecek ve yargilamaya iliskin görevleri devam edecek. Hakim ve savci yardimcilari, yardimcilik süresince 4 kez, Türkiye Adalet Akademisinde yüz yüze egitim alacak.
Kaynak: İHA