14 Katli Binada Yangin Açiklamasi 30 Kisi Tahliye Edildi, 16 Kisi Hastanelik Oldu

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 14 katli bir binanin bodrum katinda yangin çikti. Binada bulunan 30 kisi itfaiye ekiplerince tahliye edilirken dumandan etkilenen 16 kisi de ambulanslarla hastanelere kaldirildi.

14 Katli Binada Yangin Açiklamasi 30 Kisi Tahliye Edildi, 16 Kisi Hastanelik Oldu


Edinilen bilgiye göre, Gültepe Mahallesi Ak Sokak’ta bulunan 14 katli bir binanin bodrum katinda lastiklerin bilinmeyen nedenle tutusmasindan dolayi yangin çikti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayida polis, saglik ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede genis güvenlik önlemi alirken yolu trafige kapatti. Yangina müdahale eden itfaiye ekipleri ayrica binada mahsur kalanlari tahliye islemine basladi.

Merdivenlerle ikametlere ulasan itfaiye ekipleri 30 kisiyi binadan tahliye ederken, dumandan etkilenen 16 kisi ise hazir bekletilen ambulanslarla çesitli hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi. Bazi vatandaslar da yakinlarindan haber alabilmek için olay yerine geldi. Yangin müdahale eden itfaiye personellerinden de dumandan etkilenenlerin oldugu ögrenildi.

Yanginin çikis nedenini belirlemek için sorusturma baslatildi.

(Turan Bulut - IHA)
Kaynak: İHA