Urfa'ya 'Sanli' Unvani Verilisinin 38. Yili Kutlandi

Sanliurfa’ya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafindan ‘Sanli’ unvani verilisinin 38. Yil dönümünde sehitlikte çelenk sunum programi düzenlendi.

Urfa'ya 'Sanli' Unvani Verilisinin 38. Yili Kutlandi
Sanliurfa’ya, Sanli unvani verilisinin 38. Yil dönümü sehir genelinde çesitli programlarla kutlaniyor. Programinin ilk duragi olan Osmanbey yeni sehitlikte sabah saatlerinde Sanliurfa Valisi Salih Ayhan, Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül ve 20. Zirhli Tugay Komutani Tuggeneral Oktay Agbuga tarafindan çelenk sunumu gerçeklestirildi.

Kamu kurum idare amirleri, sehit aileleri dernegi ve gaziler derneginin katilimiyla gerçeklestirilen program ilk olarak saygi atisi akabinde saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla devam etti.

Programda tüm Sanliurfalilarin Sanli unvaninin 38. Yilini kutlayan Vali Ayhan, “Büyük bir özveriyle, canlarini siper ederek gözlerini dahi kirpmadan kararlilikla Fransizlari sehrimizden çikaran Urfa halki; hiçbir zaman düsmana, zorbaliga, sömürüye boyun egmemistir; egmeyecektir de. Halkimizin Kurtulus mücadelesinde gösterdigi bu sanli direnise uygun sekilde, sehrimizin adi Sanliurfa ilan edildi. 7 Nisan 2016’da da TBMM genel kurulunda oy birligiyle sehrimize istiklal madalyasi verildi.

Bu sürece katkisi olan herkese sonsuz sükranlarimizi sunuyoruz. Kurtulus mücadelesinde gösterilen birliktelik ruhuna uygun olarak bizler de bugün atalarimiza yakisir sekilde çabalamaya; vatanimizi, milletimizi yüceltmeye devam ediyoruz. Son nefesimize kadar da Insallah devam edecegiz. Istikrar ve refah içinde, sehrimizi büyütecegiz, gelistirecegiz. Bunu hepimiz el ele, gönül gönüle yapacagiz. Bundan hiç kusku duymuyorum. Gece gündüz, bu gayemizi gerçeklestirmek adina çalisiyoruz” dedi.

Program sehitlikte yapilan dualarla devam ederken, Vali Ayhan sehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek sohbet etti.
Kaynak: İHA