Osmaniye'ye Yangin Söndürme Helikopteri Tahsis Edildi

Osmaniye’de çikan orman yanginlarina daha etkin mücadele etmek için Orman Genel Müdürlügü tarafindan kiralanan yangin söndürme helikopteri Dereli Orman Deposu’nda konuslandirildi.

Orman yanginlarinin en fazla etkili oldugu kentler arasinda yer Osmaniye’de, çikan yanginlara hizli ve etkin müdahale etmek için Orman Genel Müdürlügü tarafindan kiralanan yangin söndürme helikopteri Dereli Orman Deposu’nda konuslandirildi. Yangin sezonu boyunca Osmaniye’de hazir bulundurulacak olan yangin söndürme helikopteri muhtemel yanginlara havadan aninda müdahale edecek. Yanginla mücadeledeki çalismalari yerinde inceleyen Vali Erdinç Yilmaz, Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz’dan helikopter ve dagitilacak olan su tanklari hakkinda bilgiler aldi.

Orman yanginlarina karsi her daim hazirlikli olunmasi gerektigini ifade eden Vali Erdinç Yilmaz, “Geçen yil orman yanginlarinda nasil kahramanca mücadele verdiklerine sahit oldum. Her zaman daha iyiye gitme anlaminda hazirliklarimizi yapiyoruz. Bu sene muhtarlarimiza çok modern yangin söndürme tanklarimizi teslim ediyoruz, bunlarin ilk müdahale anlaminda çok katki saglayacagini düsünüyoruz. Yangin söndürme helikopterimiz de geldi, konuslandi. Temennimiz yanginlarin olmamasi ama biz yangin ihtimaline karsi her daim hazirlikli olmamiz gerektigini biliyor ve hazirliklarimizi her daim gözden geçiriyoruz. Insallah yangin olmaz, olursa da en etkili mücadeleyi yapma gayreti içindeyiz” dedi.

Orman yanginlarina ilk müdahalede üstün basari saglayan 2,5 tonluk su tanklari da Tehci, Kirikli, Yarpuz ve Sekerdere muhtarlarina Vali Erdinç Yilmaz tarafindan teslim edildi.
Kaynak: İHA