KYK'da Barinan Ögrencilere Kano Heyecani Yasatildi

Mus Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda barinan ögrencilere Murat Nehri’nde kano heyecani yasatildi.

KYK'da Barinan Ögrencilere Kano Heyecani Yasatildi
Mus Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, sporun tabana yayilmasi ve gençlerin spora kazandirilmasi amaciyla etkinliklerine devam ediyor. Yaz spor okullari çerçevesinde su sporlari senligi düzenleyen Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, kanolari gençler için suya indirdi. Etkinlige katilan ögrenciler, karada egitim aldiktan sonra ilk kez kanolara binerek kürek çekti.

“Amacimiz çocuk ve gençlerimizin eglendirilmesi, sehrimizin tanitilmasi”

Etkinlikle ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü antrenörlerinden Ramazan Konak, bünyelerindeki yaz spor okullari çerçevesinde Murat Nehri’nde gençlere yönelik kano faaliyeti yürüttüklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesindeki su sporlari tesisinde her hafta çarsamba günü 14.00-19.00 saatleri arasinda katilimcilara etkinlik düzenleyeceklerini kaydeden Konak, “Bugünkü etkinligimizde final sivani atlatan yurtlarimizda barinan gençlerimizin sosyallesmesi ve stres atmalari için tarihi Murat Köprüsü yakinlarinda kano etkinligi planladik ve onu gerçeklestiriyoruz. Bir süredir bu etkinliklerimiz devam ediyor. Kis sartlarindan sonra havalarin düzelmesiyle bu faaliyetleri sürdürüyoruz. Buraya gelen misafirlerimize kisa bir egitim verdikten sonra gerekli güvenlik önlemlerini de alarak suya o sekilde indiriyoruz. Riskleri en aza indiriyoruz. Amaç çocuk ve gençlerimizin eglenmesi, sehrimizin tanitilmasi ve ilimizde bulunan tarihi bir yerin halka daha iyi tanitilmasi. Yaklasik 40 genci bugün aramiza alarak onlarla beraber güzel bir etkinlik yaptik” dedi.



“Kano heyecani yasadik”

Ilk kez Murat Nehri’ne gelerek kanoya bindigini anlatan ögrencilerden Akin Altun ise “Çok güzel bir deneyim oldu. Burada kano heyecani yasadik. Çok güzel bir heyecan oldu. Artik her hafta gelecegiz. Çevremize de önerecegiz. Burada çok güzel bir etkinlik gerçeklesiyor. Her hafta böyle bir etkinligin yapilmasi Mus için çok önemli bir durum. Hocamiz bize burada ilk önce egitim verdi. Daha sonra suya girdik ve kürek çektik. Herkesi buraya bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA