Kurulma Asamasindaki Yag Fabrikasi Alevlere Teslim Oldu

Sanliurfa’nin Birecik ilçesinde daha faaliyete baslayamayan yag fabrikasi alevlere teslim oldu. Yangini söndürmek için ilçeye kent merkezi, ilçeler ve Gaziantep’ten itfaiye ekipleri ile jandarma ve emniyete ait tomalar sevk edildi.

Kurulma Asamasindaki Yag Fabrikasi Alevlere Teslim Oldu
Edinilen bilgiye göre yangin, aksam saatlerinde Sanliurfa’nin Birecik ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yasandi. Yemeklik yag üretimi yapmak için kurulma asamasinda olan bir fabrikada yangin çikti. Daha kurulmamis ve ambalaj içindeki makinelerin bulundugu yerde çikan yangin, kisa sürede fabrikanin her yerini sardi. Yangin nedeniyle Sanliurfa merkez, Suruç, Birecik ilçeleri ve Gaziantep’ten itfaiye ekipleri ile jandarma ve emniyete ait tomalar sevk edildi. Bölgeye giden ekipler, yangina müdahale ederken dumandan etkilenen isçiler için olay yerine ambulanslar sevk edildi. Saglik ekipleri, dumandan etkilenen itfaiye ekiplerine müdahale ederek oksijen verdi. Ekipler yangini büyük ugraslar sonunda kontrol altina aldi. Yanginda henüz ambalaji sökülmemis milyonlarca lira degerindeki son teknoloji çok sayida makinenin hasar gördügü belirtildi.

Yanginin çikis nedeniyle ilgili inceleme devam ederken bölgeye giden Birecik Kaymakami Kadir Duman, çalismalarla ilgili bilgi aldi.
Kaynak: İHA