Cumhurbaskani Erdogan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'i Resmi Törenle Karsiladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Kralligi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Bin Abdülaziz El Suud’u resmi törenle karsiladi.

Cumhurbaskani Erdogan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'i Resmi Törenle Karsiladi


Prens Selman’in bulundugu makam aracini Cumhurbaskanligi Külliyesi önündeki caddede karsilayan süvariler, araca protokol kapisina kadar eslik etti. Cumhurbaskani Erdogan, Veliaht Prens Selman’i, Cumhurbaskanligi Külliyesi’nin ana giris kapisinda karsiladi. Erdogan ve Selman’in tören alanindaki yerlerini almalarinin ardindan, 21 pare top atisi esliginde iki ülkenin milli marslari çalindi. Veliaht Prens Selman, Muhafiz Alayi Tören Kitasi’ni selamladi. Törende tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldi. Iki ülke heyetlerinin takdimi sonrasinda Cumhurbaskani Erdogan ve Veliaht Prens Selman, merdivenlerde Türkiye ve Suudi Arabistan bayraklari önünde tokalasarak gazetecilere poz verdi. Daha sonra Erdogan ve Selman, bas basa görüsmeye geçti. Görüsmede iki ülke iliskileri basta olmak üzere, bölgesel ve uluslararasi gelismeler ele alinacak. Ayrica, iki ülke arasinda birçok ticari anlasmanin da imzalanmasi bekleniyor.

Karsilama töreninde Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakani Nurettin Nebati, Ticaret Bakani Mehmet Mus, Gençlik ve Spor Bakani Muharrem Kasapoglu, Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Ankara Valisi Vasip Sahin de hazir bulundu.

(Utku Simsek - IHA)
Kaynak: İHA