Atatürk Bulvari'ndaki 22 Kavsaktan 17'Si Tamamlandi

Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin ödüllü projelerinden biri olan TEKNOFEST’e kadar açilmasi planlanan ‘Akilli Sehir Trafik Güvenligi Projesi’ kapsaminda Atatürk Bulvari üzerinde 22 kavsaktan 17’si tamamlandi.

Atatürk Bulvari'ndaki 22 Kavsaktan 17'Si Tamamlandi
Türkiye’nin en iyi projelerinden birine imza atacaklarini dile getiren Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Sehrimizde trafik akisinin güvenli ve hizli sekilde akmasini saglayacak bu projede ASELSAN, Içisleri Bakanligi ve Karayollari Genel Müdürlügü ile müsterek çalisiyoruz. Türkiye’nin en iyi projelerinden birisi olacak” dedi.

Türkiye Akilli Ulasim Sistemleri Dernegi (AUS Türkiye) tarafindan ’Akilli Sehir Trafik Güvenligi Projesi’ ile ödüllendirilen Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin vizyon yatirimlarindan biri olan ‘Akilli Sehir Trafik Güvenligi Projesi’nde çalismalar tüm hiziyla sürüyor. ASELSAN ile birlikte hayata geçirilecek çevreye uyumlu fiziksel, dijital ve insan sistemleri ile kisilerin yasam kalitesini artiracak projede sona yaklasildi.

Proje içerisinde yer alacak trafik uygulamalari ve bilgi teknolojileri ile ulasim sorunlari çözüme kavusturulacak. Sehrin belirli noktalarina yerlestirilen sensörlerden toplanan hiz ve konum gibi bilgiler trafigin sikistigi durumlarda alternatif çözüm sunacak. Bu dogrultuda trafigin durumuna göre sinyalizasyon süreleri de degistirilebilecek. Kazalar gibi trafik akisini etkileyecek engeller ortaya çiktiginda hizli ve etkin müdahalelerde bulunulacak. Itfaiye, polis ve ambulans gibi olay yerine müdahale etmesi gereken birimlerin trafik içerisinde hizli yol almasi saglanacak.

Proje öncesinde Samsun trafiginin röntgenini çeken Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskanligi ekipleri, trafigin en yogun oldugu bölgelerden Atatürk Bulvari’nda kavsaklardaki düzenlemelerini sürdürüyor. Buradaki 22 kavsaktan 17’sinin geometrik düzenlemesini ve akilli kavsak sistemleri kurulumunu tamamlayan ekipler, TEKNOFEST’e kadar çalismalarini bitirmeyi hedefliyor.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Proje kapsaminda Atatürk Bulvari üzerinde yaptigimiz araç sayimlarina bagli olarak trafik akisiyla birlikte kavsak geometrilerini degistiriyoruz. Sinyalizasyon sistemini dinamik adaptif hale getiriyoruz. Sehrin genelinde oldugu gibi özellikle trafigin en yogun oldugu bölgelerimizden biri olan Atatürk Bulvari’nda çalismalarimiz hizli bir sekilde sürüyor. Ayrica Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi tarafindan da tamamlanan kavsaklarimizda ve bölgelerimizde peyzaj çalismalari yürütülüyor. Samsun’da trafik akisinin güvenli ve hizli sekilde akmasini saglayacak bir projede ASELSAN, Içisleri Bakanligi ve Karayollari Genel Müdürlügü ile müsterek çalisiyoruz. Türkiye’nin en iyi projelerinden birisi olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA