2. Uluslararasi Avanos Uygulamali Seramik Sempozyumu Sergi Açilisi Yapildi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Seramik Uygulama ve Arastirma Merkezi (ASEM), Avanos Kaymakamligi ve Avanos Belediyesi katkilariyla düzenlenen 12. Uluslararasi Avanos Uygulamali Seramik Sempozyumu (UAUSS 2022), seramik karma sergisi ile açildi.

2. Uluslararasi Avanos Uygulamali Seramik Sempozyumu  Sergi Açilisi Yapildi


Avanos Güray Müzede düzenlenen ve Brezilya, Çin, Amerika, Misir, Tunus ve Türkiye’den akademisyen ve sanatçilarin yani sira, Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatlari Bölümü ögretim elemanlari ile Avanos çömlek usta ve sanatçilarinin eserlerinin yer aldigi serginin açilisi; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Avanos Kaymakami Olgun Öner, Derinkuyu Kaymakami Muhammed Yilmaz, Il Emniyet Müdürü Ali Logoglu, Avanos Belediye Baskani C. Alper Ibas, Avanos Ilçe Emniyet Müdürü Rafet Tokgöz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Göksel Simsek, akademisyen, sanatçi ve Avanoslu ustalarin katilimiyla gerçeklestirildi.

Serginin açilisinda konusan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak ulusal ve uluslararasi sanatçilari bir araya getiren serginin gerçeklestirilmesine destek veren ve eserleri bulunan akademisyen, sanatçi ve ustalara tesekkür etti. Aktekin, “Üniversitemiz Avanos Seramik Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan uluslararasi düzeyde gerçeklestirilen sempozyumumuza katkida bulunan Avanos Kaymakamligi ile Avanos Belediyesi’ne, bu güzel sempozyuma farkli ülkelerden ve bölgemizden katilan akademisyen, sanatçi ve ustalarimiza sahsim ve üniversitem adina tesekkür ediyorum. Bu sempozyumda ortaya koyulan bir birinden güzel ve degerli eserler gerek üniversitemiz yerleskesinde gerekse Avanos Ilçemizde kalici olarak yerlestirilerek sanatseverlerle bulusturulacak” diye konustu.



Ilçe olarak uluslararasi düzeyde gerçeklestirilen sempozyumla birlikte akademisyen ve sanatçilari agirlamaktan duyduklari memnuniyeti dile getiren Avanos Kaymakami Olgun Öner ise, katilimcilara ve emegi geçenlere tesekkür etti. Sempozyumun düzenlenme kurulunda bulunan NEVÜ Avanos Seramik Uygulama ve Arastirma Merkezi (ASEM) Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu ve Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögr. Bahadir Cem Erdem ise konuklara ve etkinlige katki saglayan herkese özverili emeklerinden dolayi tesekkür etti. Rektör Aktekin ve katilimcilar daha sonra Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Müzik Egitimi Anabilim Dali ögretim elemanlarinin müzik dinletisi esliginde sergiyi gezerek, eserler hakkinda bilgi aldi. Yurtdisindan 5 ve Türkiye’den 8 olmak üzere toplam 13 davetli seramik sanatçisinin Avanos’ta irmak kenari alaninda dis mekâna yerlestirilecek olan seramik uygulamalarini üretmeye basladiklari seramik eserler, Avanos’a ve NEVÜ yerleskesine kalici olarak yerlestirilecek. NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü ile Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatlari Bölümü ögrencilerinin sanatçilara asistanlik yaparak kültürler arasi kurulan bu köprüde yeni deneyimler kazandiklari sempozyum çerçevesinde sanatçilarin sunumlari, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçeklestirilecek.

Ilanda yapilan uygulamalar ise 27 Haziran 2022 tarihine kadar hafta içi her gün izleyicilere açik olacak.
Kaynak: İHA