Yerel Harikalar Dolabi AKS Kaleiçi Evi'nde Açildi

2020 yilinda VAHA programi ile Antalya Kültür Sanat ve Kültür Rotalari Dernegi isbirligiyle olusan ve bu sene uluslararasi ortaklarla devam eden VOYN! Kültür Toplulugu’nun sergisi “Yerel Harikalar Dolabi” AKS Kaleiçi Evi’nde açildi.

Yerel Harikalar Dolabi AKS Kaleiçi Evi'nde Açildi
“Yerel Harikalar Dolabi” sergisi, Antalya ve çevresindeki, özellikle kirsal bölgede yer alan kültür ve tabiat varliklarinin pesine, sanatsal bir ifade yoluyla düsmeyi amaçliyor. Sergide yer alan objelerin arasinda, geçmisten günümüze dek sürdürülen yerel zanaatlar, elle hasadin yapildigi dönemden kalan yavas tarim aletleri gibi somut kültür varliklarinin yani sira, bölgemizdeki sistematik ve ekolojik yikima karsi direnen aktivistlerin direnis öyküleri; ya da kilometrelerce uzaktan Likya Yolu’nu yürümeye gelmis yürüyüsçülerin izlerini metaforik anlamda temsil eden, tasarlanmis hazir nesneler, sanat eserleri ve bir adet ses peyzaji bulunuyor.

Gezici sergiye dönüsecek

Sergideki objeler bir “yerel harikalar dolabi”nda izleyiciyle bulusuyor. Yapisi itibariyle klasik bir sergiden ayrilan ve bir hazine sandigini andiran bu sergileme yöntemi, izleyiciyi kendi basina kesfetmeye ve objelerle bir etkilesim kurmaya davet ediyor. Dolap, ilerleyen günlerde Likya Yolu üzerindeki çesitli köyler de de sergilenerek bir nevi gezici bir sergiye dönüsecek.

Yerel Harikalar Dolabi 21 Haziran tarihine kadar AKS Kaleiçi Evi’nde ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA