Gemlik Belediyesi'nden Çiftçinin Yol Haritasina Akademik Destek

Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan ve Uludag Üniversitesi rektörü Ahmet Saim Kilavuz Gemlik’in toprak haritasinin olusturulmasi için ile isbirligi protokolüne imza atti.

Gemlik Belediyesi'nden Çiftçinin Yol Haritasina Akademik Destek
Uludag Üniversitesi rektörlük binasinda düzenlenen protokol imza törenine Gemtar Yönetim Kurulu Baskani Ilhan Demiröz, Gemlik Ziraat Odasi Baskani Ali Çelik ve Gemlik Belediyesi daire müdürleri katildi.

Yapilan protokolle Gemlik’te bulunan arazilerden 3 bin parça toprak numunesi alinarak Gemlik’in toprak haritasi olusturulmasi için çalismalar yapilacak. Topragin özellikleri ve ihtiyaç duydugu minerallere göre çiftçilere tavsiye verilmesi hedefleniyor.

Uludag Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kilavuz yaptigi konusmasinda Uludag Üniversitesi’nin yerel yönetimler, bürokrasi ve Sivil Toplum kuruluslarinin ihtiyaç duyduklari alanlarda destek vermek gibi bir sorumlulugu ve yükümlülügü oldugunu ifade ederken, “Bugün burada imza altina alacagimiz protokol ile ilçemizde gerekli arastirmalari yaparak, çiftçilerimiz ve toprak ile ugrasan insanlarimizla elde ettigimiz verileri paylasacagiz. Böylelikle verimi yüksek, daha saglikli gida üretimi için Uludag Üniversitesi olarak üzerimize düsen görev ve sorumlulugu yerine getirecegiz. Gemlik Belediyesiyle yapmis oldugumuz protokolün halkimiza hayirli olmasini diliyorum. Bize katki sundugunuz ve isbirligi yaptiginiz için sizlere tesekkür ediyorum” dedi.

Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan ise girdi maliyetlerinin yüksekligi ve ürünlerin degerinde satilamiyor olmasinin Türkiye’de tarimin önünde engel teskil ettigini vurgularken, “Gemlik Belediyesi olarak girdi maliyetlerinin azaltilabilmesi ve çiftçimizin ürettigi ürünün degerinin artmasi için çalismalar yapiyoruz. Toprak analizlerinin yapilabilecegi bir laboratuvar yapmayi düsünüyoruz. Öncelikli olarak Gemlik’in toprak haritasinin çikartilmasina ihtiyaç var. Çiftçimizin bölgesini tanimasi açisindan bu harita çok büyük önem tasiyor. Rektörümüz Ahmet Saim Kilavuz ve degerli hocalarimiza tesekkür ediyoruz. Hocalarimiz sag olsunlar, bütün enerjilerini vatandaslarimizin daha rahat nefes alabilmesi ve mutlulugu için harciyorlar” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Uludag Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kilavuz ve Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan protokolü imzaladi.
Kaynak: İHA