Ev Ve Süs Hayvani Satisi Yapanlar Sertifikali Olacak

Denizli Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi Veterinerlik Birimi tarafindan 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu uyarinca Ev ve Süs Hayvani Satis Sertifikasi Egitimi yapilacak.

Ev Ve Süs Hayvani Satisi Yapanlar Sertifikali Olacak


Denizli Büyüksehir Belediyesi 5199 Sayili Hayvanlari Koruma Kanunu ve Hayvanlarin Korunmasina Dair Uygulama Yönetmeligi hükümleri dogrultusunda “Ev Hayvani Satisi Yapanlara Yönelik Egitim” programi düzenleyecek. 28 Haziran 2022 Sali günü saat 09.00’da Çatalçesme Oda Tiyatrosu’nda gerçeklestirilecek egitim programina katilmak isteyen vatandaslarin 21 Haziran 2022 Sali gününe dek Denizli Büyüksehir Belediyesinde yer alan dilekçe formunu doldurarak basvuru yapabilecegi ve egitime katilabilecegi ifade edildi.

Egitim programi

Egitim çerçevesinde Ev ve Süs Hayvanlarinin Korunmasina Dair Avrupa Sözlesmesi, CITES Sözlesmesi ve 5199 sayili Kanun, Ev ve Süs Hayvanlari Satis, Barinma ve Egitim Yerlerinin; kurulus, açilis, ruhsat, çalisma ve denetleme yönetmeligi, hayvan ekolojisi, hayvan davranisi, hayvan bakimi ve beslenmesi konulari islenecek. Egitim sonunda gerçeklestirilecek sinav ile basarili olan katilimcilara sertifika verilecek.
Kaynak: İHA