Demir Açiklamasi 'Brçko'daki Yatirim Firsatlarini Degerlendirecegiz'

Samsun Büyüksehir Belediye(SBB) Baskani Mustafa Demir, kardes sehir Brçko’daki yatirim firsatlarini degerlendireceklerini söyledi.

Demir Açiklamasi 'Brçko'daki Yatirim Firsatlarini Degerlendirecegiz'
Samsun’un Bosna Hersek’deki kardes sehir Brçko ile kültürel ve ticari iliskilerini gelistirmek amaciyla resmi temaslarini sürdüren SBB Baskani Mustafa Demir, Brçko Belediye Baskani Esed Kadric ile bir araya geldi. Türkiye ile Bosna Hersek arasindaki dostluk baglarini daha da saglamlastirmaya yönelik kültürel ve ticari konularin ele alindigi ziyarette, SBB Baskani Demir, Türk is insanlarina saglanacak tesvikleri ve firsatlari degerlendireceklerini söyledi.



Kentin sektörel anlamda avantajlarindan söz eden Baskan Demir, “Samsun, bölgenin merkezi olan bir kent. Brçko’yu hem sanayi üretiminde hem Balkanlara hem de Avrupa içlerine kadar çok ciddi bir lokasyon oldugunu degerlendiriyoruz. Bu ziyaretimizde özellikle ticari alanda hangi sanayi yatirimlarini yapabiliriz arayisi içinde olduk. Kent, yatirim konusunda basta tekstil olmak üzere mobilya sektörünün gelisimine çok müsait. Sayin baskanin tesvikleri de yatirimlari daha cazip hale getiriyor. Karadeniz’den Tuna Nehri’ne baglanmasi da bizim için çok önemli. Bugün yaptigimiz görüsmelerde özellikle hem konteynir hem de demiryolu tasimaciliginin Brçko’da birlestirilebilecegiyle ilgili çalismalardan bahsedildi. Bunlar bizim de gündemimize geldi. Bununla ilgili bir yatirim olabilecegi konusunda Samsun’da degerlendirmeler yapacagiz. Insallah Brçko ile hep bir arada olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA