Çocuklar Sanal Degil, Geleneksel Oyunlar Oynuyor

Hatay’da bir ortaokulda ögrenciler, telefon ve tablet gibi teknolojik cihazlardaki oyunlar yerine, geçmis dönemlerdeki gibi topaç, misket ve çivi futbolu gibi oyunlar oynuyorlar. ‘Sokak oyunlarina evet, sanal oyunlara hayir’ diyen ögrenciler, ders aralarinda bu oyunlarla egleniyorlar.

Çocuklar Sanal Degil, Geleneksel Oyunlar Oynuyor
Ekinci Atatürk Okulu’nda ögrencilerin telefon ve tablet gibi teknolojik cihazlardaki oyunlardan uzak tutmak amaci ile hazirlanan proje ile ögrenciler, ders aralarinda, sokakta geçmis dönemlerde oyunlara yöneldi. Topaç, misket ve çivi futbolu gibi oyunlar oynayan ögrenciler, bu sayede birlik ve beraberligi daha iyi sekilde ögreniyor. Ayrica okulda tavuk yetistiriciligi de yapilirken, bazi ögrencilerde ders aralarinda, tavuklara yem vererek, doga ve hayvan sevgisini de gelistiriyor.

Ekinci Atatürk Ortaokulu ögretmenlerinden Tuncay Baran çocuklari teknolojik cihazlardaki oyunlardan uzak tutabilmek için çabaladiklarini belirterek, “10 yildir bu okulda görev yapiyorum. Bu sürenin 8 yilinda hem geri dönüsümde hem de tavuk yetistirme konusunda çesitli projeler yaptik. Üretim, dagitim projesine ilk 5 yil yumurta üretip markalastirdik. "Ayde" markasi ile yakin çevremize, ögretmen arkadaslarimiza satisini yaptik. Bu sene de dogal kuluçka yöntemi ile cins olan tavuklarimizi çogaltma yoluna gittik. Su anda 2 civcivimiz var, 40 tane de kuluçkadan çikmak üzere. Böylelikle çocuklarla ile birlikte heyecani, mutlulugu yasiyoruz. Ayrica ‘sokak oyunlarina evet, sanal oyunlara hayir’ dedik. Günümüzde adeta çocuklarda hastalik haline gelen ellerinden düsmeyen, telefon, tablet gibi teknolojik cihazlarda ki oyunlardan uzak tutmak istedik. Ögrencilerle birlikte topaç, çivi futbolu ve benzeri oyunlari okula yansittik. Dönüsler çok iyi teneffüslerde ögrenciler, hatta sokaklarda bile onlarla oynuyorlar. Çocuklar eski yasadigimiz birlikte paylasma, sosyallesmenin önemini birebir yasiyorlar” dedi.

Ögrencilerden Zeynep Özal ise “Sanal oyunlar bizleri sosyallestirmiyor, insanlardan uzaklastiriyor. Ayrica sagligimiz içinde zararli oluyor, uzun süre baktigimiz için gözlerim bozuluyor. Ama burada ki oyunlar çok güzel, arkadaslarimizla egleniyoruz, paylasmayi daha iyi ögreniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA