Bartin'da Çiftçilere 3 Milyon 730 Bin TL'lik Hibe Destegi

Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi dahilinde Bartin Il Tarim ve Orman Müdürlügünce çiftçilere 306 makine ve ekipman için toplam 3 milyon 730 bin TL hibe destegi saglandi. Hibe destegi almaya hak kazanan çiftçilere ekipmanlari törenle dagitildi.

Bartin'da Çiftçilere 3 Milyon 730 Bin TL'lik Hibe Destegi


Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi dahilinde kirsal alanda ekonomik ve sosyal gelismeyi saglamak, tarim ve tarim disi istihdami gelistirmek, gelirleri artirmak ve farklilastirmak amaciyla, kadinlar ve genç girisimciler öncelikli olmakla birlikte çiftçilikle ugrasan vatandaslara 306 makine ve ekipman için toplam 3 milyon 730 bin TL hibe destegi saglandi.

Hibe desteginden yararlanmaya hak kazanan çiftçilere makine ve ekipmanlari Bartin Il Tarim ve Orman Müdürlügü binasi önünde düzenlenen törenle dagitildi.

Törende konusan Bartin Il Tarim ve Orman Müdürü Yasin Önder, “Kirsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarim-sanayi entegrasyonunun saglanmasi için düsük ölçekli aile isletmelerinin desteklenmesi, tarimsal pazarlama alt yapisinin gelistirilmesi, kirsal alanda alternatif gelir kaynaklarinin olusturulmasi, kirsal ekonomik alt yapinin güçlendirilmesi, yeni teknoloji ve ekipmanlarinin kullanimlarinin yayginlastirilmasi, kirsal alanda yerel kalkinma kapasitesinin olusturulmasina katki saglamasi amaciyla 2022 yili için ilimizde toplam 589 proje basvurusu alinmistir. Yapilan degerlendirmeler sonrasinda Bakanligimizca 475 proje gönderilmis ve tamami onaylanmistir. 306 proje sahibiyle hibe sözlesmesi imzalanmistir. Bu projeler için toplamda 3 milyon 730 bin TL hibe destegi verilecektir. Projeler degerlendirilirken kadinlarimiza ve genç girisimcilerimize öncelik verilmektedir. Ayrica dezavantajli gruplarinda projeye dahil olmalari ve hibe desteginden faydalanmalari konusunun üzerinde önemli durdugumuzu belirtmek isterim.” dedi.



Bartin Valisi Nurtaç Arslan ise törendeki konusmasinda, “Topragin, dökülen her damla alin terinin karsiligini verdigini bilerek, insanin en saglikli, en faydali ve en önemli istihdami olan sektörlerimize ve üreticilerimize gereken önemi ve destegi vermeye devam edecegiz. Kirsal, dezavantajli bölgelerde yürütülen dis kaynakli kirsal kalkinma projelerine hiz verilerek, bu bölgelerde küçük aile isletmelerine saglanan destekler ve gelir getirici faaliyetler artirilmaktadir. Ilimizde 2021 yilinda tüm desteklemeler için çiftçimize 21 milyon 168 bin TL ödeme yapilmis olup, bu miktar 2022 yilinda yaklasik 50 milyon TL olacaktir“ ifadelerinde bulundu.

Konusmalarin ardindan dagitimi yapilacak makine ve ekipmanlarin tanitimi yapildi.

Rotovatör, römork, yem karma, pulluk, mibzer, pülverizatör, çapa makinesi, ceviz soyma makinesi, çayir biçme makinesi, silaj makinesi, ön yükleyici kepçe, balya makinesi, biçer baglar makinesi, budama ekipmanlari, dal ögütme, findik toplama, motorlu testere, motorlu tirpan, bal paketleme makine ve ekipmanlari törenin ardindan çiftçilere teslim edildi.
Kaynak: İHA