Avrupa Ve ABD'ye Gelinlikler Türkiye'den

Dügün sezonunun açilmasiyla gelinliklere talep artti. Istanbul’da gelinlikler 8 bin lira ile 30 bin lira arasinda satiliyor. Özellikle islemeli ve kabarik modeller tercih ediliyor. Avrupa ülkeleri basta olmak üzere Türkiye’deki gelinliklere ABD’den de ilgi artti.

Avrupa Ve ABD'ye Gelinlikler Türkiye'den


Dügün sezonunun açilmasiyla evlenecek çiftler hazirliklara basladi.

Sezonun gelmesiyle çiftler gelinliklere yöneldi. Istanbul’da 8 bin ila 30 bin lira arasindan satilan gelinlikler müsterilerini bekliyor. Özellikle islemeli ve kabarik modellerin tercih edildigi gelinliklere yurtdisindan da yogun talep bulunuyor. Avrupa ülkelerinden Almanya basta olmak üzere Belçika, Fransa gibi ülkelerden müsteriler Türkiye’yi tercih ediyor. Geçen yillarin aksine bu yil ABD’den de müsterilerin gelinlik için Türkiye’yi tercih ettigi belirtiliyor.

Istanbul’da dügün sezonunda gelinliklerin en çok tercih edildigi mekanlardan olan Fatih’teki ünlü gelinlikçiler çarsisini günlük ortalama 100 müsteri ziyaret ediyor. Çarsinin yönetiminden elde edilen bilgilere göre yaklasik 10 sene önce bu rakamin günlük 1000’e yakin müsteri sayisina ulasiyordu. Gelinlikçiler ise Haziran ve Agustos aylarinin yogun taleple geçecegini söyledi.

Öte yandan Eylül-Ekim aylarinda da nisan sezonunun baslayacagini söyleyen gelinlikçiler, fiyatlarda müsterilere yardimci olduklarini aktardi.

"Fiyatlar 8 bin liradan basliyor"

Gelinlikçi Sengül Çapçi, pandemiden sonra yogun bir sezona basladiklarini belirterek, "Haziran ile Agustos aylari arasinda dügün sezonumuz basliyor. Eylül-Ekim gibi de nisan sezonumuz var. Dügün sezonunun baslamasiyla gelinliklere talep artti. Pandemide kapaliydik ancak salgina göre su an talepte artis var. Müsteriler gelinlik fiyatlarini biraz yüksek buluyorlar. Elimizden geldigi kadar müsterilere fiyatlarda yardimci oluyoruz. Gelinlik fiyatlari 8 bin liradan basliyor, 30 bin liraya kadar çikiyor" dedi.



"ABD’den gelen müsterilerimiz bu sene artti"

Yurtdisindan gelen müsterilerin genellikle kabarik gelinlikler tercih ettigini ifade eden Çapçi, "Dügünün yapilacagi mekana göre gelinlik modelleri tercih ediliyor. Yurtdisindan özellikle Almanya, Fransa, Belçika gibi Avrupa ülkeleri ve Arap ülkelerinden yogun talep görüyoruz. Gurbetçilerimiz de gelinlik bakmaya geliyorlar. ABD’den gelen müsterilerimiz bu sene artti" diye konustu.



"Eskiden haftada 100 gelinlik dikiyordum, simdi en fazla haftada 30 gelinlik çikariyoruz"

Gelinlikçiler çarsisina günlük olarak 100 müsteri geldigini aktaran Çapçi, eskiden bu rakamin simdiki günlük müsteri sayisinin on kati oldugunu kaydetti.

Çapçi, "Eskiden haftada 100 gelinlik dikiyordum, simdi en fazla haftada 30 gelinlik çikisimiz oluyor. Su anda civarlarda gelinlikçi sayilari arttigi için daha az satisimiz oluyor" seklinde konustu.



"Islemeli modeller tercih ediliyor"

Bir diger gelinlikçi Betül Yasar ise "Daha çok Arap ülkelerinden gelen müsterilerimizin islemeli modelleri tercih ediliyor. Müsteri yogunlugu pandemi sonrasi artti. Müsterilere elimizden geldigince makul fiyatlar veriyoruz. Gelinliklerimiz ortalama olarak 8 bin TL’den basliyor, 30 bin TL’ye kadar çikabiliyor. Yaz da geldi, hareketlilik basladi diyebiliriz. Yaz mevsiminde daha çok yogunlugumuz artiyor ve modeller üzerinde daha çok yogunlasiyoruz. Ekim-Kasim aylarina kadar bu yogunluk devam eder" dedi.

Kaynak: İHA