AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim'dan Bakü'deki Sehitliklere Ziyaret

AK Parti Genel Baskanvekili ve Türk Devletleri Teskilati Aksakallar Konseyi Baskani Binali Yildirim, Azerbaycan’in baskenti Bakü’de sehitlikleri ziyaret etti.

Azerbaycan’in baskenti Bakü’de bulunan AK Parti Genel Baskanvekili ve Türk Devletleri Teskilati Aksakallar Konseyi Baskani Binali Yildirim baskanligindaki AK Parti ve MHP heyeti, temaslarina devam ediyor. Binali Yildirim ve beraberindeki heyet; Haydar Aliyev’in mezarini, Azerbaycan ve Türk Sehitligi’ni ziyaret etti. Azerbaycan’in merhum lideri Haydar Aliyev’in mezarina çiçek birakan ve saygi durusunda bulunan Binali Yildirim, Azerbaycan ve Türk sehitliklerini de çelenk birakti.

Yildirim, Türk Sehitligi’nde hatira defterini imzaladiktan sonra yaptigi konusmada, “Aziz Sehitlerimiz, sizler 104 yil önce bu topraklarda Azerbaycanli kardesleriniz ile birlikte kahramanlik destani yazarak sehitlik mertebesine eristiniz. Mübarek mücadeleniz tarihe geçerek sonraki nesillere ilham kaynagi oldu. Azerbaycan’in 44 günlük vatan muharebesinde topraklarini isgalden kurtaran ülke evlatlarina da isik tuttu, moral verdi, güç verdi. Bakü’nün bu özel mekaninda hatiranizi bir kez daha saygi ve minnetle aniyoruz. Türkiye-Azerbaycan kardesligi sonsuza dek var olacak. Azerbaycan’in dört bir kösesinden yatan sehit kardeslerimizle birlikte huzur içinde uyuyun. Ruhlariniz sad olsun” dedi.

Binali Yildirim baskanligindaki heyette; Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, AK Parti Dis Iliskilerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Efkan Ala, MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman ve MHP Genel Baskan Yardimcisi Ismail Özdemir ile MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydin bulunuyor.

Yildirim, Bakü temaslari çerçevesinde 9. Global Bakü Forumu’na katilacak ve birtakim ikili görüsmeler gerçeklestirecek.
Kaynak: İHA