Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Besi OSB'nin Genel Yerlesim Plani Ve Üstyapi Projeleri Onaylandi

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde kurulacak olan Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinin genel yerlesim plani ile üstyapi projeleri onaylandi.

Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Besi OSB'nin Genel Yerlesim Plani Ve Üstyapi Projeleri Onaylandi
Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Besi OSB (TDIOSB) projesinde islemler tüm hiziyla devam ediyor. 2022 yili yatirim programinda yer alan Devrekani Besi TDIOSB projesinde, altyapi insaatlarina baslanabilmesi için önemli bir asama olan genel yerlesim plani ve üstyapi projelerinin hazirlanmasi ve onayi isleminde sona gelindi. Tüzel kisilikçe hazirlattirilan genel yerlesim plani ve üstyapi projeleri onaylanarak önemli bir esik daha geçildi.

Onaylanan genel yerlesim planina göre TDIOSB alaninda 846 dekari besi parselleri alani ve 72 dekari sanayi parselleri alani olmak üzere zorunlu olan saglik koruma bandi alani ile birlikte idari ve sosyal tesis alani, hayvan tedavi merkezi alani, acil kesim ünitesi alani, biyogaz tesisi alani, mesleki ve teknik egitim alani, aritma tesisi alani, teknik altyapi alani ve park alani için de planlama yapildi.

Besi parselleri alaninda da 51 adet 100 bas, 22 adet 250 bas, 7 adet 500 bas ve 1 adet de 5 bin bas kapasiteli olmak üzere toplam 81 adet besi parseli yer alacak. TDIOSB’de kurulacak 100 bas besi sigiri kapasiteli isletme planiyla ilgili yazili yapilan açiklamada, “Bu hali ile toplam kapasitesi 19 bin 100 bas olarak ortaya çikan Devrekani Besi TDIOSB, faaliyete geçtiginde bir besi döneminde takriben 8 bin 500 ton karkas et üretimi ve bin kisilik istihdam ile GSMH’ye önemli bir katki saglayacaktir. Ülkemizin yatirim, üretim, ihracat, istihdam hedefleri dogrultusunda üreticilerin alin teri ile akil terini birlestirecegi, üretim üssü TDIOSB’leri desteklemeye devam ediyoruz” denildi.

Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç ise Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçe ve bölge halkina hayirli olmasi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA