Sultan Isimli Köpegi Plastik Uyusturucu Ile Vurdular

Samsun Bafra Doga ve Haklari Egitim Destek Dernegine kayitli Sultan isimli köpek plastik uyusturucu tabancasi ile vurularak yaralandi.

Sultan Isimli Köpegi Plastik Uyusturucu Ile Vurdular
Olay, 2 gün önce 03.00 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bafra Doga ve Haklari Egitim Destek Dernegine kayitli köpek, henüz kimligi tespit edilemeyen kisi veya kisilerce Emirefendi Mahallesi’nde plastik uyusturucu tabancasi ile ates edilerek vuruldu. Uyusturucunun isabet etmesiyle yaralanan köpek, dün Bafra Doga ve Haklari Egitim Destek Dernegi yöneticisi Emine Aydar’in Yaka Mahallesi’nde bulunan isyerinin önüne geldi. Aydar, disari çikip köpege baktiginda duvarda kan lekesi gördü. Bunun üzerine Sultan isimli köpegi kontrol ettiginde sol kalça kisminda bir delik oldugu fark etti. Kendi imkanlari ile köpegin yarasini temizleyen Aydar, kanamanin devam etmesi üzerine veteriner hekimi arayarak yardim istedi. Köpegin yanina gelen veteriner hekim, sol kalça kisminda bulunan delik içerisinde plastik bir madde oldugunu tespit etti. Yapilan operasyonla plastik uyusturucu çikarilarak Sultan’in tedavisi yapildi. Plastik uyusturucu tabancasi ile atilan uyusturucu kapsülünün, isabet ettigi yere tamamen girebilmesi için çok yakin mesafeden atilmis olabilecegi tahmin ediliyor.

Süphelilerin bulunmasi için Bafra Doga ve Haklari Egitim Destek Dernegi yöneticisi Emine Aydar, UPA Birlesik Hayvan Koruma Dernegi Baskani Haydar Aksu ile birlikte ilçe emniyet müdürlügü asayis büro amirligine giderek sikayetçi oldu.

Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma polislerince plastik uyusturucu ile köpegi yaralanan süphelileri tespit etmek için çalisma baslatildi.
Kaynak: İHA