Kars'tan Doguyor Hazar Denizi'ne Dökülüyor

Kars’tan dogan ve yilan gibi kivrilarak Arpaçay’dan geçen menderes, uzun yolculugunun ardindan Hazar Denizi’ne dökülüyor.

Kars'tan Doguyor Hazar Denizi'ne Dökülüyor
4 mevsim bir baska güzellige bürünen Arpaçay menderesinde yaz güzelligi görenleri adeta büyülüyor.

Çildir Gölü’nden baslayan Arpaçay Carci, Telek, Tepecik, Okçuoglu ve Meydancik köylerinden geçen menderes, Arpaçay Baraji’nda Kars Çayi ve Karahan Çayi ile bulusarak, Igdir ve Ermenistan sinirlarinin birlestigi noktada Aras Nehri ile birlestikten sonra Aras nehri sulariyla Iran ve Azerbaycan’i geçerek dünyanin en büyük gölü olan Hazar Denizi’ne karisiyor.

“Döne döne gidiyor”

Etrafinda koyun ve kuzu seslerinin yükseldigi, yesil ve gökyüzünün mavisiyle birleserek deli gibi akan Arpaçay menderesinin kivrila kivrila aktigini belirten vatandaslar, “6-7 köyü geçiyor, böyle döne döne, güzel sekil kendine vere vere Ermenistan’a kadar gidiyor.

“Dogal güzelligiyle renk katiyor”

Arpaçay menderesinin çok güzel oldugunu ifade eden vatandaslar, “Bu su Çildir Gölü’nden akip gelmekte, güzel menderesler olusturarak gelmekte, köyleri geçerek Ermenistan sinirina Arpaçay Baraji’na dökülüyor. Hayatimiza renk katiyor. Dogal güzellikleriyle de renk katiyor” diye konustu.

Her mevsim bir baska güzellige bürünen Arpaçay menderesi, havadan görüntülendi. Hayvanlarin su ihtiyacini karsiladigi, çobanlarin etrafinda dolastigi menderes kartpostal görüntüler ortaya çikardi.
Kaynak: İHA