Çadir Alanini Sel Basti, 30 Kisi Canini Zor Kurtardi

Kayseri’de aksam saatlerinden itibaren etkili olan saganak yagis nedeniyle tarim isçilerinin kaldigi çadirlari sel basti. Çadirlarda kalan 30 kisi canlarini kurtarirken, geçici olarak lojmana yerlestirildi. Öte yandan Yahyali ilçesinde bir mahalleye sel sulari nedeniyle ulasim saglanamazken yolda mahsur kalan 10 araç ise AFAD ekipleri tarafindan kurtarildi.

Çadir Alanini Sel Basti, 30 Kisi Canini Zor Kurtardi
Aksam saatlerinden itibaren etkili olan saganak yagis nedeniyle kentin birçok bölgesinde sel meydana geldi. Yahyali ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle Derebag yolu ulasima kapanirken, yolda mahsur kalan 10 araç ve kayip ihbari yapilan 1 kisi ekiplerce kurtarildi. Ayrica Günesli ve Gömeç mahalleleri ile Sarioglan ilçesine bagli Ömürlü mahallesinde de sel sulari vatandaslara zor anlar yasatti. Sel sularina kapilan bir araç, dereye düsmekten son anda kurtuldu.

Isçilerin kaldigi çadirlari sel basti

Öte yandan Sarimsakli mahallesinde Sanliurfa’dan gelen tarim isçilerinin kaldigi çadirlari da sel basti. Çadirlarda kalan 30 kisi sel sularindan kurtarilarak eski saglik ocaginin lojmanlarina yerlestirildi. AFAD, Insani Yardim Vakfi ve Anda Arama Kurtarma ekipleri, tarim isçilerine basta battaniye olmak üzere ihtiyaç malzemeleri dagitti.

Sarimsakli Mahalle Muhtari Necati Türkay: "Doruklu ve Karakaya mahallelerinde dolu yagisi nedeniyle gelen sel ile çadirda kalan vatandaslarimiz su içerisinde kaldi. Canlarini kurtardilar. Iki ekipti arkadaslar, toplam 30 kisi. Eski saglik ocaginin lojmanlarina barinmalari için geçici olarak yerlestirildiler. Allah devletimize zarar vermesin, gereken yardimlar yapildi. Çok tesekkür ederiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA