Yildirim'i Minikler Oyun Senliginde Bulustu

Yildirim Belediyesi ve Yildirim Ilçe Müftülügü paydasliginda düzenlenen ‘Kadim Oyunlar Senligi’nde geleneksel oyunlar yasatilirken minikler doyasiya eglendi.

Yildirim'i Minikler Oyun Senliginde Bulustu
Diyanet Isleri tarafindan ülke genelinde Kur’an kurslarinda egitim gören 4-6 yas grubu ögrencilere yönelik ’Kadim Oyunlar Senligi’ baslatildi. Bu çerçevede Yildirim Belediyesi ve Ilçe Müftülügü tarafindan 4-6 Yas Grubu ve Ihtiyaç Odakli Kur’an kursunda egitim gören ögrencilerin katilimiyla ’Kadim Oyunlar Senligi’ düzenlendi.

Kadim Oyunlar Senligi’ne Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Yildirim Ilçe Kaymakami Adem Yazici, Mus Il Müftüsü Ibrahim Halil Demir, Il Müftü Vekili Faruk Günes, Yildirim Ilçe Müftüsü Ahmet Durmus, Muhtarlar Dernegi Baskani Muhsin Sak, Kuran Kursu ögreticileri, çocuklar ve velileri katildi.

Mimar Sinan Saglik Parki’nda organize edilen senlikte seksek, ip atlama ve körebe gibi unutulmaya yüz tutmus oyunlari büyüklerinden ögrenme imkâni bulan çocuklar, çesitli oyunlar oynayip doyasiya eglendiler.

Sehri imar ederken nesli de ihya etmenin önemli oldugunu vurgulayan Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Yildirim Belediyesi olarak bizler belediyecilik hizmetini sadece yol, kaldirim, park, bahçe, bina yapmak olarak degil; kültürel mirasimizi, medeniyet havzamizin degerlerini gelecek nesillere aktarmak; kültürel ve sanatsal faaliyetlerle gönülleri imar etmek; bu ülkenin degerlerini ilçemizle bulusturarak gelecege emin adimlarla yürüyebilmek; zamanin idrakinde ve kendisini tanimlayabilen, çagin hastaliklarina yenilmeyen, dünyayi algilayabilen medeniyetin degerlerine vakif bir nesil yetistirmek olarak görüyoruz. Sehirleri imar ederken nesli de ihya etmeye gayret ediyoruz. Bu nedenle önce insan, önce nesillerin ihyasi diyoruz. Gelecek nesillerimiz her seyin en iyisini hak ediyor. Evlatlarimiza daha güzel bir kent birakmak adina tüm kurumlarimizla ortak akilla çalismayi sürdürecegiz. Ben evlatlarimizi kutluyorum ve onlari böyle güzel yetistirme gayreti içerisinde olan ailelerini de kutluyorum” dedi.

Yildirim Ilçe Kaymakami Adem Yazici, “Çocuklarimiza sevgiyi, paylasmayi, kardesligi, anaya babaya hürmeti, vatanina, bayragina, ezanina saygiyi kazandirmak istiyoruz. Bu açidan Kuran Kurslarimiz önemli bir görevi icra ediyorlar. Yildirim Belediye Baskanimiz Oktay Yilmaz, güvenlikten egitime, altyapidan kültür sanat faaliyetlerine kadar çok önemli islere imza atiyorlar. Ben bu duygu ve düsüncelerle gayretle çalisan Belediye Baskanimiz Oktay Yilmaz’i kutluyorum ve basta yavrularimizi kurslarimiza gönderen anne ve babalara, onlari egiten hocalarina çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Öte yandan Yildirim Ilçe Müftüsü Ahmet Durmus, "Kadim oyunlardan faydalanarak, çocugun eglenmesi ve merakini gidermesi, çocuklarin gelisimi ve egitimi ile özellikle yeni nesillere kültürel degerlerin aktarimina destek olunmasi amaçlanmaktadir. Bu egitimlerde görev alan bütün ögreticilerimize tesekkür ediyorum. Ögrencilerimizi kutluyorum. Onlara destek olan kiymetli velilerine anne babalarina hassaten tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Protokol konusmalarinin ardindan minikler, gün boyunca düzenlenen etkinliklerle halat çekme, sandalye kapma, mendil kapmaca, uçak uçurma, çuval yarisi gibi oyunlar ile doyasiya eglendi. Program çocuklara basari belgelerinin verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA