Ukrayna'dan Gida Krizine Karsi 2 Ülkeye Tahil Koridoru

Ukrayna Içisleri Bakani Yardimcisi Dmitro Senik, gida krizine engel olmak için, Polonya ve Romanya’ya dogru 2 tahil koridoru açildigini söyledi.

Rusya ile Ukrayna arasinda devam eden savas, tüm dünyaya zarar vermeye devam ediyor. Dünyanin dördüncü büyük tahil ihracatçisi olan Ukrayna, savas nedeniyle tahil ihraç edemiyor. Bu durum dünyada büyük bir gida krizini tetiklerken, Ukrayna Içisleri Bakani Dmitro Senik, Polonya ve Romanya’ya dogru 2 tahil koridoru açildigini bildirdi. Rus saldirilari nedeniyle, Ukrayna’nin Karadeniz’de tahil ihracatini durdurmak zorunda kaldigini, bunun da fiyatlari yükselterek küresel gida güvenligini tehdit ettigini belirten Senik, Baltik ülkeleri ile üçüncü bir tahil koridoru açilmasi için görüstüklerini açikladi.



“Elimizden gelenin en iyisini yapiyoruz”

Polonya ve Romanya’ya ne kadar tahil ihraç edildigi veya edilecegi hakkinda detay vermeyen Senik, “Bu rotalar mükemmel degil, çünkü belirli darbogazlar olusturuyor. Ancak bu arada rotalari gelistirmek için elimizden gelenin en iyisini yapiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA