Sikorski Açiklamasi 'Ukrayna'ya Bagimsizligini Savunabilmesi Için Nükleer Silah Verilmeli'

Polonya’nin eski Disisleri ve Savunma Bakani Radoslaw Sikorski, Ukrayna’ya bagimsizligini savunabilmesi için nükleer silah verilmesi gerektigini ifade etti.

Sikorski Açiklamasi  'Ukrayna'ya Bagimsizligini Savunabilmesi Için Nükleer Silah Verilmeli'
Polonya’nin eski Savunma ve Disisleri Bakani olan ve su an Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili olan Radoslaw Sikorski, Ukrayna’ya yeniden bagimsizligini kazanabilmesi için nükleer silah verilmesi gerektigini söyledi.

Sikorski, Ukrayna’daki durumu yakindan takip ettiklerini belirterek, "Ukrayna’nin 1994’te Budapeste Memorandumu’nun imzalanmasindan sonra nükleer potansiyelinden vazgeçtigi biliniyor. O zamanlar herkes Ukrayna’nin Sovyet döneminde kurulan sinirlar içinde bagimsiz bir ülke olacagini anlamisti. Ancak Rusya bu Budapeste Memorandumu’nu ihlal ettiginden Bati olarak Ukrayna’ya nükleer savas destegi verme hakkimiz olduguna inaniyorum" dedi.

Rusya’nin nükleer silahlarla saldirmaya cesaretinin olmadigini söyleyen Sikorksi, "Putin’in NATO topraklarina nükleer silahlarla saldirmaya cesaret edecegini sanmiyorum. Konusmalar disinda su anda bu yönde bir hazirlik görmüyorum. Rusya’nin özel olarak hazirlanmis depolarda saklanan birkaç bin taktik savas basligi var. Ittifaklarimizla durumu yakindan takip ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA