Rize'de Ilkel Teleferikten Düsen 2 Kadindan Biri Öldü, Digeri Yaralandi

Rize’de bindikleri teleferikten sirma telinin kopmasi sonucu düsen 2 kadindan biri hayatini kaybederken, digeri yaralandi.

Rize'de Ilkel Teleferikten Düsen 2 Kadindan Biri Öldü, Digeri Yaralandi
Olay, Çamlihemsin ilçesine bagli Mollaveyis köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Mollaveyis köyünde Nuray Özdemir (72) ve Sevda Bilaloglu (52) isimli 2 kadin dolu yagisindan olumsuz etkilenmemek için ilkel teleferigi kullandi. Özdemir ve Bilaloglu seyir ettigi sirada oturduklari kismi tasiyan telin kesilmesi sonucu teleferikten düstüler. Kazanin ardindan olayi gören vatandaslar 112 acil çagri merkezinden yardim istedi. Olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan ilk müdahalesi yapilan agir yarali 2 kadin Pazar Kaçkar Devlet Hastanesine kaldirildi. Nuray Özdemir Kaçkar Devlet Hastanesi’nde yapilan bütün müdahalelere ragmen kurtarilamazken, Sevda Bilaloglu ise Rize Devlet Hastanesi’ne kaldirildi.

Olay anini anlatan yarali Sevda Bilaloglu’nun oglu Özdemir Bilaloglu, "Bir anda dolu yagmasi sonucu, doludan kaçarken, bir anda teleferigin kopmasi sonucu vahim bir kazaya denk geldik. 2’si de teleferikten düstüler. Annemin teyzesi maalesef hayatini kaybetti. Annemin hayati riski yok. Biz de bekliyoruz. Ilerleyen saatlerde saglik durumu ile ilgili detayli olarak bilgilendirecekler bizi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA