Karalar Açiklamasi 'Siyasi Ayrim Yapmadan Hizmete Devam Edecegiz'

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, siyasi ayrim yapmadan hizmete devam edeceklerini söyledi.

Karalar Açiklamasi 'Siyasi Ayrim Yapmadan Hizmete Devam Edecegiz'
Adana’nin Yumurtalik ilçesinde çok sayida mahallesinde halkla bulusan Karalar, NIYET Akademi Yumurtalik Subesi’nin açilisini yapti. Burada konusan Karalar, Nitelikli Isgücü Yetistirme Merkezi’nin kadinlarin egitimine ve is sahibi olmasina yönelik bir akademi oldugunu söyledi.

Esit toplum amaciyla hareket ettiklerini ve kadin istihdaminin artmasinin çok önemli oldugunu belirten Baskan Karalar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir ülkenin kalkinmasi için kadinlarin da erkekler kadar üretimde ve hayata dair her alanda bulunmasi gerektigine dair söylediklerini hatirlatarak, NIYET Akademi’nin bu amaca hizmet eden bir proje oldugunu kaydetti.

Seramik, el sanatlari, dikis-nakis, bilgisayar konularinda kurslar verildigini, talep olursa baska mesleklerle ilgili kurslar açilacagini ifade eden Baskan Karalar, kadinlarin çocuklarini rahatça birakip egitim alabilmeleri için de açilan her akademide kres de bulundugunu duyurdu.

Kadin mutluysa Türkiye mutludur

Seyhan Belediye Baskanligi döneminde de çok önem verdigi kadinlarin meslek edinmesine yönelik kurslar sayesinde, kocasindan harçlik almak zorunda kalan kadinlarin, kocasina harçlik verir hale geldigini bir anisiyla birlikte paylasan Baskan Karalar, erkeklerin bu durumdan erinmesine gerek olmadigini, bir kadinin evlatlarina, ailesine, ülkesine yararli olmasinin herkesi mutlu etmesi gerektigini kaydetti.

Karalar, “Kadin Mutluysa Türkiye mutludur” dedi.

Baskan Zeydan Karalar, Adana’nin dört bir yanina önemli hizmetler yapmaya devam edeceklerini belirtti.



Yumurtalik içme suyu hattinin temeli atildi

Baskan Zeydan Karalar daha sonra Yumurtalik Içme Suyu Hatti’nin temelini atti. Siyasilerin, muhtarlarin, bürokratlarin ve Yumurtalik halkinin katildigi törende, Mustafa Kemal Atatürk’ün ögretilerinin isiginda ve halka hizmet yolunda mücadeleye her zaman hazir olduklarini ifade eden Baskan Karalar, saldirilara, haksiz suçlamalara ve engelleme çabalarina karsin hizmete, çalismaya devam etme kararliliginda oldugunu anlatti.

Baskan Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partili bir belediye baskani oldugunu ancak hizmette asla ayrim yapmadigini dile getirdi.

Yumurtalik için seçim öncesi verilen sözlerin eksiksiz yapildigini görmekten büyük mutluluk duydugunu ifade eden Baskan Karalar, ilçeye yapilan hizmetleri anlatti.

Yakinda Yumurtalik Aritma Tesisi’nin temelini de atacaklarini müjdeleyen Baskan Karalar, ilçeye gerçeklestirilmesi planlanan altyapi hizmetleriyle ilgili bilgi verdi. Izin alinabilmesi halinde güzel bir de plaj yapacaklarini söyleyen Baskan Zeydan Karalar konusmasini Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ülkesini en çok seven, isini en iyi yapandir” sözleriyle bitirdi.
Kaynak: İHA