Devlet Tiyatrolari Yaz Oyunlari Etkinlikleri Basliyor

Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü, yaz aylari için hayata geçirdigi ‘Açik Hava Yaz Oyunlari’ ve ‘Nöbetçi Tiyatro’ projeleriyle Ankara’da, ‘Kamyon Tiyatro’ ise Karadeniz’de perdelerini açmaya hazirlaniyor.

Birbirinden farkli oyunlar ile tiyatroseverleri agirlayacak olan Devlet Tiyatrolari Açik Hava Yaz Tiyatrosu; I stanbul Devlet Tiyatrosu yapimi “Müzikhaller” adli oyunla 14 Haziran Sali günü Ankara Devlet Tiyatrosu Macunköy Açik Hava Yaz Sahnesi’nde baslayacak. Süpervizörlügünü Mine Tüfekçioglu ve Elif Erdal’in yaptigi, yönetmenligini Can Sikyildiz’in gerçeklestirdigi oyun 14-15 Haziran tarihleri arasinda seyircisiyle bir araya gelecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu yapimi “Periferi”, Nöbetçi Tiyatro projesiyle 17 ve 18 Haziran tarihlerinde Küçük Tiyatro’da, Açik Hava Yaz Etkinlikleri projesiyle ise 23, 24 ve 25 Haziran’da Macunköy Açik Hava Yaz Sahnesi’nde tiyatroseverlerle bir araya gelecek. Pembe Akgün’ün yazdigi ve Betül Feyizoglu Gökçer’in yönettigi oyunda, 2. Dünya Savasi sonrasi Almanya’da göçebe olarak yasayan bir çingene obasinin hikayesi anlatiliyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu yapimi “Eyvah Nadir” 24 ve 25 Haziran tarihlerinde Küçük Tiyatro’da izleyicilere merhaba diyecek. Ahmet Metin Önel’in yazdigi, Ali Meriç’in yönetmenligini yaptigi oyunda Koray Karaca rol aliyor. Tek perde olan ve dünden bugüne insanoglunun mücadele öyküsünün ele alindigi oyunda; yasamda degismeden, bükülmeden, en önemlisi de dik durarak ayakta kalanlarin trajikomik öyküsü anlatiliyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu yapimi “Binbir Gece Masallari” adli oyun 30 Haziran ve 1, 2 Temmuz tarihlerinde Macunköy Açik Hava Yaz Sahnesi’nde seyirciyle bulusacak. Christian Grau-Stef’in uyarladigi, Dogan Ertener ve Fatos Urganci’nin çevirdigi ve Funda Mete’nin yönettigi tek perdelik oyun; Hükümdar Sehriyar’in gözünden Sehrazat’in anlattigi masallari konu aliyor.

Kamyon Tiyatro Projesi bu yaz perdelerini Karadeniz’de açacak

Bu çerçevede sahnelenecek olan Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun “Dünyanin Eski Zamanlarinda, Antalya Devlet Tiyatrosu’nun “Herkes Için Keloglan”, Diyarbakir Devlet Tiyatrosu’nun “Meg ve Mog” adli çocuk oyunlari ile Diyarbakir Devlet Tiyatrosu’nun gençlik oyunu “Zafer Adimlari” 16 Haziran - 17 Agustos tarihleri arasinda sanatseverlerle bulusacak.

Izleyenleri bazen hüzünlü bazen de heyecanli bir yolculuga çikaracak olan Erzurum Devlet Tiyatrosu çocuk oyunu ‘Dünyanin Eski Zamanlarinda’nin yazari ve yönetmeni Isil Kasapoglu. Meddah rolünde ise Sezai Yilmaz yer aliyor.

“7’den 77’ye Aile Oyunu” Antalya Devlet Tiyatrosu yapimi ‘Herkes Için Keloglan’i Özlem Lale kaleme aldi, Sabri Özmener yönetti.

Gökhan Erarslan’in yazdigi, Mümtaz Aydogan Mengi’nin yönettigi Diyarbakir Devlet Tiyatrosu gençlik oyunu “Zafer Adimlari”nda 1915 Çanakkale Zaferinde, her siperde ayri bir destan baslatan, kahraman Türk askerlerinin unutulmaz mücadelesi ele aliniyor.

David Wood’un yazip, Deniz Erbas’in çevirdigi, Mümtaz Aydogan Mengi’nin yönettigi Diyarbakir Devlet Tiyatrosu çocuk oyunu “Meg ve Mog” -dostluk, iyilik ve yardimlasmayi- Küçük Sakar Cadi Meg, Mog ve Baykus’un maceralariyla anlatiyor.

Devlet Tiyatrolari ‘Açik Hava Yaz Oyunlari’, ‘Nöbetçi Tiyatro’ ve ‘Kamyon Tiyatro’ programlariyla ilgili detayli bilgiye www.devtiyatro.gov.tr adresinden ulasilabilecek.
Kaynak: İHA