Çerkez Osmanli Komutaninin Yenilenen Mezari Ve Kaidesi Ziyarete Açildi

Çerkez Osmanli Komutani Haci Giranduk Berzeg’in restore edilen mezari ve kaidesi ziyarete açildi.

Çerkez Osmanli Komutaninin Yenilenen Mezari Ve Kaidesi Ziyarete Açildi
Manyas’in kirsal Tepecik mahallesinde esi ile birlikte mezari bulunan 93 harbine katilarak savasan Çerkez Osmanli Komutani Haci Giranduk Berzeg’in yeniden restore edilen ve bir de özgeçmisini anlatan kaidesi törenle açildi. Manyas Kaymakami Koray Çelik, "Mahallede bulunan bir sehidin mezarini babasi ile ziyaret ettikten sonra bir mezar gördügünü ve mezar tasinda ki yazilardan bunun Osmanli Komutani oldugunu ögrendik. Mezarin yenileme çalismalari için milletvekilleri ve Çerkez dernekleri ile temasa geçtim. Balikesir Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere, Manyas Çerkez ve Orhanli Çerkez Derneklerinin de katkilariyla mezar yenilendi ve kaidesi dikildi" dedi.

Balikesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir ise, babaannesinin sürekli evlerinde Çerkezce konustugunu söylerken, "Çok önemli bir komutan, örnek alinmasi gereken bir komutan, sürgüne tabi tutuluyor. Osmanli Imparatorunun bir komutani olarak savasiyor. Plevne savasinda savasiyor ve oglunu kaybediyor" diye konustu.

Daha sonra torunu Asim Berzeg tarafindan merhum Komutanin vasiyeti üzerine Çerkezya’dan getirilen toprak mezarina serpilirken, Tepecik Mahallesinde alinan toprak ise dogdugu topraklara götürülecek. Program yapilan dua ile son buldu. Törene, kurum amirleri ve mahalle halki katildi.

Kaynak: İHA