Baskan Vidinlioglu Açiklamasi 'Hani 150 Milyon Liraya Arsayi Aliyordun, Ne Oldu Sayin Erbilgin'

Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, Kuzeykent Mahallesi’nde çikan tartismalar neticesinde iptal edilen arsa satisiyla ilgili ikinci arsa satisina girmeyi taahhüt eden CHP Il Baskani Hikmet Erbilgin’e tepki göstererek, “Hani 150 milyon liraya arsayi satin aliyordun, neden ihaleye girmediniz” dedi.

Baskan Vidinlioglu Açiklamasi 'Hani 150 Milyon Liraya Arsayi Aliyordun, Ne Oldu Sayin Erbilgin'
Babasinin saglik sorunlarindan dolayi Ankara’da bulunan Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, online olarak düzenledigi basin toplantisinda Kuzeykent Mahallesi’nde çikan tartismalar neticesinde iptal edilen arsa satisiyla ilgili açiklamalarda bulundu.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltaci’nin TBMM’deki konusmalarina deginen Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu, “Kuzeykent Mahallemizde bir arsa satisi ihalemiz oldu ve bunun tekrari söz konusu oldu, buna iliskin de Sayin CHP Milletvekili Hasan Baltaci’nin mecliste bir konusmasi oldu. Tabii tamamiyla yalan ve tenzilata dayali bir konusmayi mecliste gerçeklestirdi. Bu sürece biz satis, kiralama ve benzeri seklinde Belediye Meclisi’nden yetki aldik. Bu yetki oy birligiyle alindi. Akabinde de benim ‘Satacagimi kim söyledi?’ sözümün üzerine de yine ayni sekilde tevil yoluna gidildi. Meclisten alinan yetki hem satis için, hem kiralama için, hem de farkli sekilde degerlendirebilmek için baskana verilmis yetkiydi. Hemen akabinde de gerçeklesen ihaleye 9 tane firma katildi.

Ilk ihalede 100 milyon liranin üzerinde bir satis oldu. Hemen ardindan CHP Il Baskani’nin ‘üç kurus paraya satiyorlar’, ‘Beyt-ül Mali yagmaliyorlar’, ‘Belediye Baskani 40 haramilerin safinda yer aldi’, hatta onlari bir araya getirmekle itham etti, ‘havada karada 250 milyon eder’ seklinde açiklamalari oldu. Bende bunun üzerine ‘kardesim 100 milyona satildi. Senin dedigin gibi bir bedelde yok. Madem böyle diyorsun, o zaman 150 milyona gel kendin al’ dedim. CHP Il Baskani bütün basin mensuplari huzurunda 150 milyona talip oldugunu söyledi.

Bunun akabinde de bende meclis toplantisinda ‘buyur kardesim, ben kamu yararini gözetiyorum. Madem 150 milyona talipsin, ihaleyi iptal ettim, gel al’ dedim. Ondan sonrada il baskaninin degisik degisik yerlerde ‘baskan beni açiga düsürdü. Ben iptal edecegini hiç ummamistim. Ama iptal etti’ diyerek farkli farkli kisilere ‘burayi 150 milyona alin da, beni bu yükten kurtarin’ dedigini biliyorum. Kapi kapi dolastigini biliyorum” dedi.

Arsanin ikinci ihalesinde 153 milyon 500 bin TL’ye satilmasi üzerine CHP Il Baskani Hikmet Erbilgin’in kendisini özür dilemeye ve tesekkür etmeye davet ettigini hatirlatan Baskan Vidinlioglu, “Bir defa beni 40 haramilerin safinda olmakla suçlayan, bu kisileri bir araya getirmekle suçlayan Hikmet Erbilgin’in bizden ve belediyeden özür dilemesi lazim. Ilk ve 2’nci ihaledeki fotograflardan belli. Aynisini Hasan Baltaci da söyledi.

Belediyeye alinmadiklari ve ihalenin seffaf olmadigina yönelik iddialari gündeme getirdi. Belediyenin 4’üncü katindan fotograf vereceksiniz, daha sonra belediyeye alinmadiginizi iddia edeceksiniz. Her haliyle külliyen yalan oldugu belli. Ihale kanunu açiktir. Ihaleye girecekler ihale salonuna girebilir, onun disindakiler giremezler. Kaldi ki biz meclis görüsmelerimizi bile canli yayinliyoruz. Yani tamamen yalan ve tenzilata kurulu, milletin meclisinde milletin gözünün içine baka baka Sayin Vekil yalan söylüyor. Il Baskani ‘150 milyona ben aliciyim’ dedikten sonra ne ihaleye girebildi, ne de ihaleyi alabildi. Görünen o ki, ‘Ben sorularima cevap almadikça, il baskanini muhatap almayacagimi’ dedikten sonra rolleri degistirdiler, Hikmet Erbilgin’in rolüne Sayin Baltaci soyunmus oldu. Bundan ayrica memnun oldum. En azindan karsimizda bir muhatap bulmus oluyoruz. Sayin vekilin topa girmesi benim açimdan hos oldu. Görünen o ki Sayin Baltaci’nin bugüne kadar açiklamalarinda çok fazla siyaset dilini kullanirken, tenzilata yol açabilecek, ifadelerden imtina etmesi oldu. Hele hele benimle ilgili ifadelerde özellikle imtina ediyordu. Fakat görünen o ki Sayin Hikmet Erbilgin ile ayni dili kullanmaya basladilar. Hikmet Erbilgin’e söyledigim bir sürü söz var. Bu sözlerin dünde arkasindaydim, bugünde arkasindayim. Hem beni suçlayacaksiniz, hem de benden özür ve tesekkür bekleyeceksiniz. Hikmet Erbilgin’e söyledigim onca sözden sonra, anlasilan o ki, Sayin Hasan Baltaci’nin TBMM’den benzer dili kullanmaya baslamasi hem benim adima hem de Kastamonu adina kabul edilebilir bir durum degil. Il Baskanindan cevap alamadigim sorulara Sayin Hasan Baltaci’dan ivedilikle cevap bekliyorum” seklinde konustu.

“Hikmet Erbilgin’in ne kadar çark ettigini hepimiz gördük” diyen Vidinlioglu, “Onun ismi Çarkçi Hikmet Erbilgin. Aynen Genel Baskani gibi sikistiginda çark etmeye basvuruyor. Yani bu kadar siyasette kivirmak çokta kabul edilebilir degil. Alacagini söylüyorsun, talip olamiyorsun, ondan sonra bizden tesekkür bekliyorsun. Bu ne benim, ne de benim mensubu oldugum hareketin kabul edebilecegi seyler degil. Sayin Hasan Baltaci, milletin meclisinden bir tarihçi edasiyla bu arsanin süreci hakkinda bilgi veriyorsun. Akabinde belediye alinmadigini iddia ediyorsun. Bunun külliyen yalan oldugu fotograflarda zaten belli. Siyaseten bu kadar lafi yedikten sonra Sayin Hikmet Erbilgin hala çikip, basin mensuplari karsisinda ‘Acimadi ki, acimadi ki’ diyor ve ayni tavri Hasan Baltaci’da da görür hale geldik” diye konustu.

Vidinlioglu, konusmasini söyle sürdürdü:

“Sosyal medya üzerinden de bizim üzerimize saliyorsunuz. Neymis Belediyeye 53 milyon daha fazla kazandirmissiniz. Hadi oradan siz mi kazandirdiniz, ihaleyi ben iptal etmeseydim bunlarin hangisi olacakti. Alacagiz dediniz diye ihaleyi iptal ettim, ihalenin yanindan yöresinden geçemediniz, bir teklif dahi veremediniz, kapi kapi dolasmaniza ragmen. Sayin Hasan Baltaci, ben senin attigin adimlarin hepsini biliyorum. Teröriste terörist diyeme, teröristlerle arana mesafe koyama, hatta onlarla gizli sakli görüsmeler yap, kendi belediye baskan adayinin arkasinda durama, il merkezinde görünme, baska partinin belediye baskan adayiyla gece yarilari gizli sakli görüsmeler yap ve ondan sonra çikip karsima belediyeyi düzgün yönetememekle bizi suçla, hadi oradan. 150 milyona talibiz demislerdir ama sözlerinin arkasinda duramamislardir. Ihaleye katilamamislardir, üstüne üstlük yalan söyleyerek, ihale salonuna alinmadiklarini, belediyeye giremediklerini belirtmislerdir külliyen yalandir. 150 milyona talip oldugunuzun videosu hala hafizalarda, bunu ifade ettikten sonra benim bu ihaleyi iptal etmem ve akabinde de sizin girememeniz saf bir gerçektir. Sayin Hasan Baltaci, Kastamonu halkinin hakkini hukukunu malini mülkünü korudugunu söylüyorsun, Kastamonu halkini ne kadar sevdigini ifade ediyorsun, onlara ne kadar saygi duydugunu ifade ediyorsun. Fakat görülen o ki kendi belediye baskan adayinin arkasinda duramiyorsun. Hangi projeniz var, CHP’nin zihniyeti bu mu olmali. Bir sey yapildiginda ortaya çikip ta tamamen yalan ve tezvirat üzerine kurulu bir siyaset yürütmek kimsenin de dogru buldugu bir sey degil. 2-3 tane fake hesap üzerinden algi olusturmaya kalkiyorsunuz ama elinizde patliyor. Madem o kadar çok seveniniz ve destekleyeniniz var, 8-10 tane fake hesaplarinizdan yaptiginiz yorumlar haricinde kimsenin bu ihale ile ilgili bir sey dedigi yok. Kendiniz çalip kendiniz oynuyorsunuz.”

“Önceki, Kastamonu Belediyemize CHP Il Baskaninin baskin yapar gibi girisiyle ilgili sikayetimiz olmustu. Bu sikayetle ilgili Savcilik, CHP Il Baskanini ifadeye çagiracakti. Artik arkadaslar sehir eskiyaligini adet haline getirdiler” ifadelerine yer veren Vidinlioglu, “Belediyeye alinmadik yalanlarini hepiniz görüyorsunuz. Belediyenin dördüncü katindan fotograf veriyorlar, belediyeye alinmadik diye de açiklama yapiyorlar. Buna sayin Hasan Baltaci’da dahil olmak üzere meclis kürsüsünden milletin gözünün içerisine baka baka yalan söylüyor. Ihale salonuna alinmamak mevzuat geregidir. Ihalenin de bu sekilde yapilmasi kanun geregidir. Ne kanun biliyorlar ne de mevzuat biliyorlar. Ama sadece suçlama var. Desteksiz atiyorlar. Zannediyorum bir önceki konuyla ilgili ifadeye çagrilacaklardir Bassavcilik tarafindan” dedi.

Kaynak: İHA