Alanya'da Trafik Denetimlerinde Sürücüler Cezadan Kurtulmak Için Binbir Bahane Üretti

Antalya’da yapilan trafik denetimlerinde kurallari ihlal eden sürücülere ceza yagdi. Kimi sürücüler direksiyon basinda alkollü yakalandigi için yazilacak cezaya bahaneler üretirken kimi sürücülerin ihlallerden ceza yazilamamasi için katlanabilir plaka kullandigi tespit edildi.

Alanya'da Trafik Denetimlerinde Sürücüler Cezadan Kurtulmak Için Binbir Bahane Üretti
Alanya Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli Trafik Denetleme Büro Amirligi ekipleri kent merkezinde rutin trafik kontrolü düzenledi.

Çok sayida ekibin katildigi denetimlerde sürücülere alkol kontrolleri ve araç sorgulamalari yapildi. Alkollü direksiyon basina geçtigi belirlenen sürücülerin ceza yememek için bin bir bahane ürettigi anlar dikkatler kaçmadi. Bazi motosiklet sürücüleri ise yaptiklari kural ihlalleri sirasinda plakalarinin tespit edilememesi amaciyla katlanabilir plakalik kullandigi tespit edildi. Yapilan kontrollerde 50 araç ve sürücünün sorgulamasi yapildi. 17 sürücüye alkollü araç kullanma ve ya farkli kural ihlalleri nedeniyle toplamda 55 bin TL ceza uygulandi. 17 araç trafikten men edilirken 3 aranan sahis yakalandi. 11 sürücünün ehliyetine ise el konuldu.
Kaynak: İHA