Komsusunu Darp Eden Sarkici Halil Sezai'nin Konserdeki Sözlerine Hapis Talebi

Tuzla’da komsusunu darp ettigi gerekçesiyle hapis cezasina çarptirilan Halil Sezai hakkinda, sahne aldigi mekanda komsusuna yönelik söyledigi sözler nedeniyle “alenen hakaret” suçundan 2 yil 4 aya kadar hapis cezasi talebiyle iddianame düzenlendi.

Komsusunu Darp Eden Sarkici Halil Sezai'nin Konserdeki Sözlerine Hapis Talebi


Tuzla’da 15 Eylül 2020 tarihinde komsusu Hüseyin Meriç’i(68) darp ettigi gerekçesiyle 1 yil 11 ay 17 gün hapse çarptirilan ve 42 gün tutuklu kalan sarkici Halil Sezai, sahne aldigi bir mekanda “Kafam iyi oldugu için gerekli sekilde tam dövemedim. Bir dahaki sefere insallah. Hak etti. G...n tekiydi gerçekten” seklinde sözler söylemisti. Meriç’in sikayeti üzerine baslatilan sorusturma çerçevesinde ifadesi alinan Sezai, “Kimseye yönelik hakaret ve tehditte bulunmadim. Konserde sohbet ediyordum” diyerek suçlamayi kabul etmemisti.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma tamamlandi. Hazirlanan iddianamede, Halil Sezai’nin 18 Temmuz 2021 tarihinde verdigi konser sirasinda darp olayiyla ilgili konustugu, bu esnada müsteki Hüseyin Meriç’i hedef alarak küfür ve hakaret içerikli sözler söyledigi anlatildi.

Taraflar uzlasamadi

Halil Sezai’nin bu sözleri söylerken konser alaninda alenen yayinlanmak üzere kamera çekimi yapildigini bildigi ve ‘alenen hakaret’ suçunu isledigi kaydedildi. Suçun uzlastirma çerçevesinde kaldigi, taraflar arasinda uzlasma sürecinin baslatildigi ancak taraflarin uzlasamadiklari aktarildi.

2 yil 4 ay hapis talebi

Iddianamede, Halil Sezai’nin darp ettigi komsusu Hüseyin Meriç’e yönelik söyledigi sözler nedeniyle “alenen hakaret” suçundan 3 ay 15 günden 2 yil 4 aya kadar hapisle cezalandirilmasi istendi. “Tehdit” suçundan yürütülen sorusturmada ise takipsizlik karari verildi.

Iddianame gönderildigi mahkemece kabul edilirse Sezai önümüzdeki günlerde hakim karsisina çikacak.
Kaynak: İHA