Türkiye'nin 'En Etkin 50 CHRO'su Açiklandi

DataExpert katkilari ve BMI Business School tarafindan hazirlanan ‘En Etkin 50 CHRO’ arastirmasinin sonuçlari açiklandi.

Türkiye'nin 'En Etkin 50 CHRO'su Açiklandi


DataExpert katkilari ve BMI Business School tarafindan hazirlanan ‘En Etkin 50 CHRO’ arastirmasinin sonuçlari açiklandi. Listede, IK yöneticilerinin yüzde 58’ini kadinlarin olusturmasi dikkat çekti. Adaylarin performanslarinin danisma kurulu tarafindan incelenmesiyle belirlenen En Etkin 50 CHRO’ya ödülleri, 24 Mayis’ta gerçeklesecek CHRO Summit 2022’de verilecek.

“En Etkin 50 CHRO, insan kaynaklari fonksiyonunun fark olusturan rolüne dikkat çekiyor”

En Etkin 50 CHRO arastirmasinin IK alaninda önemli bir çalisma olduguna deginen DataExpert Yönetici Ortagi Yasin Altunkaya, sunlari söyledi: “Bu yil besincisi hazirlanan ‘En Etkin 50 CHRO’ listesi, tüm is dünyasini etkisi altina alan yeniden sekillenme dönemine en hizli ve verimli adaptasyonu hedefleyen insan kaynaklari fonksiyonunun fark olusturan rolüne dikkat çekmek amaciyla hazirlandi. C-Summit Series kapsamindaki arastirma serisinin insan kaynaklari ayagi olan ve hazirlik asamasindan itibaren titizlikle sürdürülen En Etkin 50 CHRO arastirmasindaki IK liderleriyle ilgili genel degerlendirmelere göre, liderlerin yüzde 23’ü terfi etti. Terfi edenlerin yüzde 40’i çalistiklari markalarda global sorumluluklar üstlendi. Yüzde 65’i ise sorumluluk alanlarini genisletti. Bu degerler hem açiklanan listelerin tutarliliginin hem de IK fonksiyonunun destekleyici rolünün ötesinde artik lider pozisyonuna geldiginin önemli bir göstergesi".

En Etkin 50 CHRO listesinde yer bulan IK yöneticilerinin agirlikli olarak Bogaziçi Üniversitesi, Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ), Istanbul Üniversitesi ve Orta Dogu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) mezun olduklari görülüyor. Mezun olunan bölümler arasinda ise endüstri mühendisligi, ekonomi/iktisat, isletme, çalisma ekonomisi ve endüstri iliskileri dikkat çekiyor. Listede yüksek lisans yapanlarin orani ise yüzde 50’yi asiyor. Arastirmada dikkat çeken bir baska veri ise listedeki kadin orani. Bu kapsamda IK yöneticilerinin yüzde 58’ini kadinlar olusturuyor. Listede yer alan isimlerin ekiplerindeki çalisan sayisi 10 ile 800 üzeri degisiklik gösterirken, sorumlu olduklari çalisan sayisi ise bin ile 70 bin üzeri arasinda degisiyor. Listedeki firmalarin sektörel çesitliligi sebebiyle kadin/erkek ve mavi yaka/beyaz yaka orani da farklilik gösteriyor. Üst düzey IK yöneticisi pozisyonundaki görev süreleri ise ortalama 10 yil ve üzeri olarak ön plana çikiyor.

En Etkin 50 CHRO’ya ödülleri, 24 Mayis Sali günü gerçeklesecek CHRO Summit 2022’de takdim edilecek. Insan kaynaklari ve yönetim alanindan önemli düsünce önderleri ve karar alicilara ev sahipligi yapacak CHRO Summit 2022’de 20’nin üzerinde üst düzey konusmaci yer alacak. CHRO Summit 2022 hakkinda detayli bilginin chrosummit.com.tr/ adresinden ögrenilebilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA