Minik Yazarlar Kendilerine Özgü Ilk Eserlerini Yazdi

Denizli’de 19 Mayis ilkokulu ögrencileri, bir dönem boyunca gerçeklestirdikleri çalismalar sonucu ortaya özgün bir eser çikartarak ilk eserlerini yazdi.

Minik Yazarlar Kendilerine Özgü Ilk Eserlerini Yazdi


Merkezefendi ilçesi 19 Mayis Ilkokulu 3/D sinifinda egitim gören minik yazarlar, ögretmenleriyle birlikte 2021-2022 Egitim Ögretim Yilinin Güz Dönemi boyunca gerçeklestirdikleri çalismalar sonucu ortaya özgün bir eser çikartti. Denizli Gençlik Merkezi Yazarlik Okulu ile yürütülen ortak çalismanin çatisi altinda “Minik Kalemler - Yazarlik Okulu” adli faaliyet çerçevesinde yazilan “Gizemli Ormanda Futbol Maçi” isimli fantastik hikâye kitabi, ögrencilerin düs ve hayal kurma tekniklerini kullanmasiyla ortaya çikmis bir eser olarak yer aliyor. Sinif ögretmenleri ögrencileriyle beraber yapmis oldugu çalismalar sonucu tamamlanan hikaye kitabi; çocuklarin çocukluktan sikilmalari, bir an evvel büyüme istegi ve bu dogrultuda giristikleri bir macerayi isliyor.

“Bu kitap onlar için bir baslangiç olur”

Sinifta egitim gören her bir ögrencinin aktif olarak katki sagladigi ve düzenli bir çalismanin ürünü olan hikaye kitabinin olusturdugu heyecana ortak oldugu için gururlu oldugunu belirten Müdür Ekici, “Minik yazarlarimizin ortaya koymus oldugu bu eser, onlarin ileride ne kadar büyük isler basarabileceginin en önemli göstergesidir. Henüz 3. sinifta yazarliga adim atmayi basaran ögrencilerimizin ciddi hayallere sahip olduklari anlasiliyor. Bu yaslarda hayal kurmak çok önemli; ancak bu hayalleri bir kitapla bulusturmak ayricalikli bir öneme sahip. Umarim bu kitap onlar için bir baslangiç olur” dedi.

Kaynak: İHA