Konya'da 35 Saniyede Nostaljik Motosikleti Çalan Süpheli Yakalandi

Konya’da bir vatandasin 20 yil önce alip nostalji yaptigi ve zaman zaman bindigi motosikleti is yerine gelen iki kisi tarafindan bayram tatilinde 35 saniyede çalindi. Güvenlik kamerasindan süphelileri yakalamak için yola çikan polis ekipleri küçük yastaki hirsizlik süphelisini metruk bir binada yakaladi.

Konya'da 35 Saniyede Nostaljik Motosikleti Çalan Süpheli Yakalandi
Olay, merkez Karatay ilçesi Fetih Mahallesi Çifteler Sokak üzerinde bulunan bir is yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde kömür ticareti yapan Dursun Karakaya (50), 20 yil önce hayali olan motosikleti aldiktan sonra nostalji yaparak zaman zaman bindi. Karakaya’nin, bazen evinin salonunda bazen de is yerindeki odasinda sakladigi motosiklet is yerinden çalindi. Bayram tatili dönüsünde is yerine geldiginde motosikletini yerinde göremeyen Dursun Karakaya, is yerinin güvenlik kameralarini inceledi. Olayin yansidigi görüntülerde, is yerine gelen iki kisinin önce ofisin kapisinin camini sökerek içeriye girdikleri, 35 saniyede motosikleti çaldiklari ortaya çikti. Görüntülere yakalanan süphelilerin, is yerinde bulunan laptop, televizyon gibi elektronik esyalara ise dokunmadan is yerinden kaçtigi görüldü.

Dursun Karakaya’nin ihbari üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri inceleme yapti. Karatay Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri is yerindeki incelemelerin ardindan süphelileri yakalamak için çalisma baslatti. Yapilan çalismalarda güvenlik kameralarina yakalanan süphelilerin kimlikleri belirlendi. Sahislarin gidebilecegi adresleri inceleyen ekipler, Karatay ilçesi Hasan Dede Mescit Mahallesinde bulunan metruk bir binada küçük yastaki süpheliyi motosiklet ile birlikte yakaladi. Burada gözaltina alinan B.U. (14) Karatay Ilçe Emniyet Müdürlügündeki islemlerinin ardindan Çocuk Sube Müdürlügüne gönderildi. Sahsin emniyetteki ifadesinin ardindan adliyeye sevk edilecegi ögrenildi. Motosiklet ise sahibine geri teslim edildi.
Kaynak: İHA