Kariyer Merkezinin Metaverse Etkinligine 5 Oturumda 6 Bin 787 Kisi Katildi

İçel Büyüksehir Belediyesi Kariyer Merkezi, ‘Metaverse Dünyasinda Kariyer’ konulu online kariyer günü etkinligi düzenledi. 15 kurum ve kurulusun is birligi ile gerçeklesen etkinlige 5 oturumda 6 bin 787 kisi katilim sagladi.

Kariyer Merkezinin Metaverse Etkinligine 5 Oturumda 6 Bin 787 Kisi Katildi
Kariyer Merkezi ev sahipliginde, kentte yer alan üniversiteler, kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslari basta olmak üzere 15 kurum ve kurulusun is birligi ve ‘gelecegi yakala’ mottosu ile gerçeklesen Metaverse Dünyasinda Kariyer etkinliginde alaninda uzman 8 davetli konusmaci olarak yer aldi. Ekonomi habercisi Sami Altinkaya, insan kaynaklari profesyoneli ve dijital içerik üreticisi Umut Kilinç, akademisyen Umut Köksal, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Egitim Arastirma Merkezi Baskani Prof. Dr. Levent Eraslan, teknoloji yazari Ergi Sener ve is çözümleri yöneticisi Selin Türkmenoglu katildi.

Kentteki üniversite yetkilileri online kariyer etkinligine ögrencilerin katiliminin saglanmasi yönünde Büyüksehir Kariyer Merkezi ile ortak çalismalar yürütürken, programin moderasyonunda da yer aldi. Il Milli Egitim bünyesinde de kisa zaman önce kurulan Kariyer Gelistirme ve Uygulama Merkezi (KARGEM) online kariyer günü etkinligine meslek lisesi ögrencilerinin katilimi konusunda pilot uygulama gerçeklestirdi. 14 okuldan 983 ögrenci etkinligin 5 oturumuna da katildi.

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, üniversite-sanayi-kent is birligine katki sunmak amaciyla kurumlar arasi is birligine dayali vizyon projelere odaklandiklarinin altini çizdi. Metaverse konusunun tüm dünyada yeni bir kavram olmasi nedeniyle üniversite ögrencilerinin, gençlerin, is arayanlarin yani sira çalisma hayatinin tüm taraflarindan talep gördügünü ifade eden Özada, programda İçel disindaki üniversiteler, kurumlar ve is dünyasindan da genis katilim aldiklarini, gelecegin is dünyasi konusunda genis bir kitleye hitap ederek farkindalik olusturduklarini söyledi.

Özada, etkinligin belirli sayida oturumuna katilanlara ‘dijital katilim belgesi’ vereceklerini, 100’den fazla katilimciya da ücretsiz ‘kisilik ve yetkinlik envanteri’ uygulayacaklarini belirtti.

Kaynak: İHA