Çorum'da 11. Akil Oyunlari Turnuvasi Basladi

Çorum Belediyesi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Genç Kades’in isbirligiyle düzenlenen ’11. Akil Oyunlari Satranç Turnuvasi’ start aldi.

Çorum'da 11. Akil Oyunlari Turnuvasi Basladi
Necip Fazil Kisakürek Gençlik Merkezi’nde düzenlenen turnuvanin açilisina Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, Il Milli Egitim Müdürü Abdullah Kodek, Belediye Baskan Yardimcisi Turhan Candan, egitimciler ve ögrenciler katildi.

Satranç turnuvasi ile baslayan “11. Dahi Beyinler Akil ve Zeka Oyunlari” yarismasinin startini Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin ile Il Milli Egitim Müdürü Abdullah Kodek verdi. Baskan Asgin ve Milli Egitim Müdürü Kodek turnuvaya katilan ögrencilerle sohbet ederek basarilar diledi.

Belediye Baskani Asgin, “Satranç turnuvasiyla startini verdigimiz 11. Dahi beyinler akil ve zeka oyunlari yarismasi 7 kategoride gerçeklesiyor. 4 Aralik’ta baslayan turnuvanin elemelerine 4 bin 35 ögrencimiz katildi.

Elemeler sonucunda ögrencimiz bugün itibariyle il finallerinde yarisacaklar” dedi.

Baskan Asgin, satranç, mangala, reversi, becerikli yapilar, koridor, hedef-5 ve zeka oyunlari kategorilerinde yapilacak yarismalarda 17 ilkokuldan 213 sporcunun, 16 ortaokuldan ise 252 sporcunun mücadele verecegini bildirdi.

Dr. Halil Ibrahim Asgin, “Turnuvanin ödül töreni 12 Mayis saat 16.30’da Buhara Kültür Merkezimizde yapilacak. Yarismalarimiza katilim saglayan tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA