Akfen GYO'nun Kredi Notu A-'Ye Yükseldi

Üç aylik kira gelirlerini Euro bazinda yüzde 24 arttiran Akfen GYO, ulusal kredi notunu A-‘ye çikartirken, kredilerinde 3.1 milyon euroluk erken ödeme gerçeklestirdi

Akfen GYO'nun Kredi Notu A-'Ye Yükseldi
Akfen Gayrimenkul Yatirim Ortakligi (GYO), 2021 yili basindan itibaren mevcut finansallarin güçlendirilerek sirketin gelecek vizyonunun öne çikarilmasina yönelik olarak attigi adimlarin karsiligini aliyor. Sirket, Nisan ayi içerisinde, ilk olarak 2022 yilinin Ocak-Mart aylari arasindaki ilk 3 aylik döneminde kira gelirlerini, geçen yilin ayni dönemine göre, euro bazinda yüzde 24 artirarak 4.2 milyon euroya ulastirdi.

Kredi notu yükseldi

Bununla birlikte Akfen GYO’nun rating notunu degerlendiren JCR Avrasya Derecelendirme A.S. tarafindan sirketin uzun vadeli ulusal kurum kredi rating notu BBB (tr)’den A- (tr)’ye yukari yönlü revize edildi. Olumlu finansal tablolar ile yoluna devam eden sirket, kredilerinde ödeme planina uygun ilave olarak 3.1 milyon euroluk erken ödeme de gerçeklestirdi.

“Olumlu adimlarin karsiligini almaya devam ediyoruz”

Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaagaoglu, geçen yilki yeniden yapilanma sonrasinda bu yil art arda olumlu gelismeler ile daha önceden planladiklari sekilde yollarina devam ettiklerini belirtti.

Karaagaoglu, “Akfen GYO olarak her alanda attigimiz adimlarin karsiligini almaya devam ediyoruz. Ilk çeyrekte kira gelirlerinin en düsük oldugu sezonda gerçeklesen kur artislarindan dolayi önceki yillardaki gibi yazdigimiz zarari Mayis ayiyla birlikte turizm sezonunun baslamasi ile telafi etmis olacagiz. Buradan hareketle nakit fazlasi olusturan basarili finansal görünümümüzü devam ettirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA