Kiliç Açiklamasi 'Gençlere Sporu Sevdirin'

Eski Kirkpinar Baspehlivanlarindan Recep Kiliç, "Yetenekli gençlerin sporda basarili olmasini, spora yatkin olmayanlarin ise ülke ekonomisine katkida bulunmalarini saglayin” dedi.

Kiliç Açiklamasi 'Gençlere Sporu Sevdirin'
Recep Kiliç, Hatay’in Erzin ilçesinde görev yapan beden egitimi ögretmenleriyle bir araya geldigi toplantida, gürese 1973 yilinda kendi imkanlari ile basladigini ve 1993 yilina kadar gürestigini söyledi.



1990-2009 yillari arasinda Gazi Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunda Ögretim Görevlisi olarak görev yaptiktan sonra minder güreslerinde 10 yil Türkiye sampiyonu ve Balkan ikincisi oldugunu anlatan Kiliç, 1987 yilinda Kirkpinar Baspehlivani olduktan sonra o yillarda Basbakan Turgut Özal’in elinde Altin Kemer aldigini söyledi.

Kiliç, “Eger ki 3 kez üst üste baspehlivan olabilseydim çok büyük projelerim vardi. Gerek memleketim Hatay’a gerekse diger illerde bu sporun yapilmasini saglayacak ve gençlerin yetismesi için spor okullarinin hayata geçmesini saglayacaktim, kismet degilmis” diye konustu.

"Basariya ulasmak için mücadelenizde asla vazgeçmeyin" tavsiyesinde bulunan Kiliç, sunlari kaydetti:

"Yeni projeler üretin, gençlere sporu sevdirin. Yetenekli gençlerin sporda basarili olmasini, spora yatkin olmayanlari ise ülke ekonomisine katkida bulunmalarini saglayin. Genç bir insan ömür boyu dogru spor yapmayi ögrenecek. Güçlü bir fizige sahip olacak. Saglikli gelisecek. Çabuk hareket edecek, esnek ve hareketli olacak. Dayanikli ve dirençli olacak. Kolay iletisim kuracak ve özgüveni her konuda tam olacak. Ögrenme kapasitesi artacak, topluma uyumu kolaylasacak. Çevresiyle daha kolay ve saglikli iletisim kurabilecek. Okul ve is hayatlarinda verimlilik artacak, ömür boyu saglikli ve kaliteli yasam sürebilecekler."
Kaynak: İHA