Zurnacinin Meslektaslarindan Dügünlerde Atilan Silahlara Tepki

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki bir dügünde magandanin silahindan çikan kursunla vurulup hayatini kaybeden zurnaci Emre Tiptas’in Düziçi ilçesinde yasayan meslektaslari dügünlerde atilan silahlara tepki gösterdi. “Dügünlerde silaha hayir” diye hep bir agizdan tepkilerini dile getiren Tiptas’in meslektaslarindan Ibrahim Olgaç, bir insanin yok pahasina bir kursunla öldürülmesini kinadi.

Zurnacinin Meslektaslarindan Dügünlerde Atilan Silahlara Tepki
Kadirli ilçesine bagli Kesikkeli Köyünde davullu zurnali dügün esnasinda iki kisi pistte müzik esliginde oynarken oynayanlarin yaninda tabanca ile ates edildi. Ateslenen tabancadan çikan kursun o esnada oynayanlarin hemen yaninda zurna çalan 41 yasindaki Emre Tiptas’a isabet etti. Kursunun isabet ettigi Emre Tiptas gögsünü tutarak bir kaç adim attiktan sonra kanlar içerisinde yere yigildi. Hastaneye kaldirilan Tiptas kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Tiptas’in ölümün ardindan dügünlerde silah atan magandalara tepkiler devam ederken bir tepkide Düziçi ilçesinde Muhittin Islam’in dügününde davul ve zurna çalan meslektaslarindan geldi. Dügünlerde silaha hayir diye hep bir agizdan bagiran Tiptas’in meslektaslarindan davulcu Ibrahim Olgaç, bir insanin yok pahasina bir kursunla öldürülmesini kinadi.

“Genelde hedef biz oluyoruz”

Her yil birkaç arkadaslarinin dügünlerde bu sekilde zarar gördügüne deginen davulcu Ibrahim Olgaç, “Bizler de ekmek parasi kazanmak için meslegimizi icra etmeye çalisiyoruz. Fakat dügünlerde asiri derecede silahlanma olayi var. Genelde hedefte biz oluyoruz. Bizlere yazik günah, çocuklarimiz var. Biz bu silaha izin verilmesini istemiyoruz. Bir insanin bir kursunla ölmesine ben çok karsiyim. Maalesef senede bir iki arkadasimiz silahla ölüyor. Helal ekmegimizi harama çevirmenin bir anlami yok. Biz bütün insanlarin saygili ve sevgili olmalarini istiyoruz” diye konustu.



“Bos yere ölüp gidiyorlar”

“En mutlu günümde birisi silah atarsa mutsuz olurum” diyen dügün sahibi Muhittin Islam, “Herkes ekmeginin pesinde. Biz de çok üzüldük. Allah rahmet eylesin. Silah nedir? Silah olmayacak aslinda, silahsiz bir dünya olacak. Dügünlerde her zaman müzisyen arkadaslar zarar görüyor. Bos yere ölüp gidiyorlar. Gördük mü üzülüyoruz, gördük mü üzülüyoruz. Bugün benim en mutlu günüm. Simdi gelip birisi burada silah atarsa tabi ki mutsuz olurum” dedi.

Kaynak: İHA