Çatak'ta 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi Yapildi

13 Mayis Trafik Haftasi çerçevesinde "Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik" slogani ile yayalara ve sürücülere yönelik uygulama yapildi.

Çatak'ta 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi Yapildi
Türkiye genelinde oldugu gibi Van’in Çatak ilçesinde de 7-13 Mayis Karayolu Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde "Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik" sloganiyla uygulama gerçeklestirildi.

Ilçe Emniyet müdürlügü ve Ilçe jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan Atatürk Caddesi üzerinde yapilan uygulamaya Ilçe Kaymakami Mehmet Erdem Akbulut, Ilçe Emniyet Amiri Emre Altuntop, Ilçe Jandarma Komutani Süleyman Akdeniz, vatandaslara ve araç sürücülerine bilgiler verilip brosür dagittilar. Polis ve jandarma ekiplerince araçlar durdurularak yaya geçidi üzerinde bulanan yayalarin yolun karsisina güvenli geçisleri saglandi. Yapilan uygulamada emniyet kemeri kontrolü yapan ekipler, sürücülere, yaya geçitlerinde vatandaslara yol vermeleri konusunda uyarida bulundu. Vatandaslar ve sürücüler uygulamanin kendi can güvenligi için oldugunu söyleyerek ekiplere uyarilarindan dolayi tesekkür etti. Artan uygulama ve denetimler ile vatandaslara yönelik trafik güvenligi egitimlerinin kazalardaki ölüm ve yaralanma sayilarini ciddi oranda azalttigini dile getiren Kaymakam Akbulut, sürücülerden, araçlarinin bakimlarini düzenli yaptirmalarini, emniyet kemerini takmalarini, seyahat esnasinda cep telefonu kullanmamalarini ve diger kurallara uymalarini istedi.

Trafik ekiplerince yapilan bilgilendirmede sürücülere, "5 Adimda Güvenli Trafik için; yaya yolunda ilerleyelim, görünür olalim, trafik isiklarini takip edelim, yaya geçidini kullanalim, cep telefonuna degil yola odaklanalim" denildi.
Kaynak: İHA