Firinlar Greve Girdi, Vatandas Ekmek Dagitti

Sivas’in Sarkisla ilçesinde ekmek fiyatinin 3,5 lira olmasini isteyen firincilar greve girerken, mahalle sakinleri firincilara tepki olarak 3 bin ekmek dagitti.

Firinlar Greve Girdi, Vatandas Ekmek Dagitti
Sarkisla ilçesinde bir araya gelen firincilar, artan maliyetleri sebep göstererek 2,5 lira olan somun ekmegin fiyatini 3,5 liraya çikarmak istedi. Ilçe sakinlerinin tepkisiyle karsilasan firincilar, greve girerek üretimi durdurma karari aldi. Ilçede 5 gün boyunca somun ekmek satisi dururken, bunun üzerine Kale Mahallesi sakinleri Sivas merkezden 3 bin adet somun ekmegi alarak ilçeye getirdi. Getirilen ekmekler, Sarkisla Belediyesi’nin destekleriyle ilçe sakinlerine dagitildi.

“Buradaki tepki firincilara”

Kale Mahallesi sakinlerinden Ahmet Turan Bayramoglu, firincilara tepki gösterdiklerini belirterek, "Sarkisla’da olusan somun ekmek sikintisina Kale Mahallesi’nin gençleri olarak tepkimizi göstermek amaciyla Sivas’tan ekmekleri getirdik. Burada vatandaslara dagittik. Buradaki tepki firincilara. Belediye baskanimiza çok tesekkür ediyoruz, bizlere destek oldu. Zamlara tepki göstermek amaciyla böyle bir sey yaptik” seklinde konustu.



“Geçici bir çözüm”

Mahalle sakinlerinden Mehmet Aydin, geçici çözüm olarak farkli yerlerden somun ekmek temin ettiklerini söyleyerek, “Sarkisla’da artan ekmek fiyatlari sebebiyle vatandaslarimizin bayramda magdur olmasi sebebiyle somun ekmek çikartmadilar. Biz de geçici bir çözüm olarak Sivas’tan, Kayseri’den nereden bulabilirsek somun ekmegimizi temin ettik. Sarkisla Belediyemizin destegiyle bu ise giristik. Sarkisla’daki vatandaslarimiza yardimci olmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA