'Leblebi Kokulu Sehir' Kitap Severler Ile Bulustu

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde Tarih ögretmeni Mesut Kocaman "Leblebi kokulu sehir" kitabini okurlari ile bulusturdu.

'Leblebi Kokulu Sehir' Kitap Severler Ile Bulustu
Tavsanli ilçesinde Ada Höyük kazisina götürdügü ögrencilerinin, kazi baskani Doç. Dr. Erkan Fidan’in Tavsanli hakkinda sordugu sorulari cevaplamakta zorlanmalari üzerine, yerel tarih ve kültür bilgilerinin eksikligini hisseden, Tarih ögretmeni Mesut Kocaman, "Leblebi Kokulu Sehir" eserini kitapseverlere kazandirdi. Kocaman, kitabinin, bütün çocuklara ilçenin tarihi ve kültürel degerlerini, ögrenebilecegi bir kaynak olmasini diledigini söyledi.



Mesut Kocaman, "Leblebi kokulu sehir, isimli çocuk hikaye kitabinin dogusu, ilginç bir mekanda ve ortamda oldu. Aslinda bir tarih ögretmenin, bir çocuk hikaye kitabi yazmasi genelde biraz sasirtici görünüyor. Gerçekten benim de hiç planladigim bir sey degildi. Ama Tavsanlili bir tarih ögretmeni olarak yasadigimiz bir olayla sorumluluk hissi, olustu. Bu noktada kitap yazmaya karar verdim. Proje okulu Tavsanli Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde 9. sinif ögrencilerimizi Tavsanli’da son dönemde büyük bir özveriyle çalismaya baslayan ve çok önemli seyler yapan; Tavsanli Kazi Kazi Evi’nin sorumlusu Doçent Dr. Erkan Fidan hocamizla bulusturmak istedim. Kazi evine Çocuklarimizi götürdüm. Burada Bati Anadolu’nun kalbi diye tanimladigimiz Höyük’te yapilan çalismalari asil konu edinecektik, görüsecektik. Erkan bey dedi ki: “Çocuklar , sunuma baslamadan önce ben size birsey sormak istiyorum. Ben Bilecikte’yim, Tavsanli’da olan sizsiniz söyler misiniz Tavsanli ismi nerden geliyor bana da anlatir misiniz?" dedi.

Bizim çocuklardan hemen hemen kimse net bir cevap veremedi. Hemen sunu anladim, biz çocuklarimizi asil kendi çevremizi, sehrimizi, kültürümüzü ögretmeliyiz. Çocuklar daha henüz ilkokul yaslarindayken ve henüz ortaokula yeni baslamisken bir hikaye kitabi seklinde Tavsanli’yi duysunlar ögrensinler, anlasinlar ve böylelikle liseye geldiklerinde artik çalismalarina Tavsanli’yi bildikleri halde devam etsinler seklinde bir sey düsündüm ve hikaye iste bunun üzerine sekillendi" diye konustu.

Kaynak: İHA