GAÜN Uluslararasi Gençlik Festivali Düzenlenecek

Gaziantep Üniversitesi düzenleyecegi Uluslararasi gençlik festivali ile 100’ün üzerinde farkli ülkeden gelen 6 bin 500’ü uluslararasi ögrenci olmak üzere toplam 48 bin ögrenciye ev sahipligi yapacak

GAÜN Uluslararasi Gençlik Festivali Düzenlenecek
Festival farkli kültürlerin bir arada bulundugu üniversitenin merkez kampüsünde 18-19-20 Mayis 2022 tarihlerinde gerçeklestirilecek. Festivalde gastronomi, müzik, spor, bilim, kültür ve sanat alanlarinda çesitli etkinlikler de yer alacak. Festival ile ayak tenisi, çamur voleybolu, golf, dart, penalti atisi, halat çekme, kaygan zemin, su savasi ve bilek güresi gibi çok sayida spor aktiviteleri de yapilacak. Gaziantep Üniversitesinde aktif olarak ögrenim gören 100’ün üzerinde farkli ülkeden uluslararasi ögrencilerin olusturduklari kendi ülkelerini, kültürlerini tanitabilecekleri çok sayida etkinlik yer alacak. Türk ve uluslararasi ögrencilerin Gastro-Diplomasi çerçevesinde hazirladiklari farkli ülkelerin yöresel yemekleri tanitilarak, bunun yani sira ögrencilerin sergileyecekleri perküsyon, koro ve yöresel dans performanslari, yöresel kiyafetlerin sunuldugu konserler, moda gösterisi ve ülke tanitim stantlari katilimcilarin begenisine sunulacak. 3 gün sürecek olan festivalde çesitli spor aktiviteleri kampüsün farkli alanlarinda tüm ögrencilerin katilimina açik olacak.

Festivalin açilis töreni ise 19 Mayis 2022 tarihinde saat 17.30’da il protokolün ve paydaslarin katilimiyla gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA