Kocasinan, En Hizli Büyüyen Ve Gelisen Ilçe Oldu

Kocasinan Belediyesi’nin yaptigi yatirimlar sayesinde Kocasinan, en fazla konutun satildigi ilçe olurken, sosyo-ekonomik gelismislik siralamasinda ise 80 basamak birden yükseldi. Kocasinan’da yasamanin ayricalikli hale gelmesi için farkli projeler ve yatirimlarla çok büyük mesafe kat ettiklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Yaptigimiz yatirimlarla sadece Kocasinan degil, ülkemiz güçleniyor, büyüyor ve gelisiyor” dedi.

Kocasinan, En Hizli Büyüyen Ve Gelisen Ilçe Oldu
Marka ve model sehir olan Kayseri’yi yapilan yatirimlarla daha ileriye tasidiklarina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, “Geçtigimiz yil, Kayseri’deki konut satislarinda yüzdesel olarak en fazla konutun satildigi yer; Kocasinan ilçesidir. Diger taraftan ise Sanayi ve Teknoloji Bakanligi bünyesindeki Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü’nün Sosyo-Ekonomik Gelismislik Siralamasi Arastirmasi raporunda Kocasinan, 80 basamak birden yükseldi. 973 ilçe içerisinde 151’inci sirada yer alan Kocasinan, bu sefer 71’inci sirada yer alarak, en çok büyüyen ilçe oldu. Bu noktada hareketle ayricalikli bir Kocasinan insa edebilmek için yapmis oldugumuz gayretlerimiz ve çabalarimiz, rakamlara da yansidigini görüyoruz. Marka ve model sehir Kayseri belediyeciligini, bütün Türkiye’ye ‘Belediyecilik nasil yapilir’ ögreten bir ustadan devir aldik. Bakanimiz Sayin Mehmet Özhaseki ’den bütün Türkiye, belediyecilik ögrendi. Kayseri’nin bu noktaya gelmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Marka ve model sehir olan Kayseri’yi yapilan hizmetlerle daha ileriye tasimak için gece gündüz demeden çalisiyoruz ve Kayseri’ye yakisir projeler üretiyoruz. Özellikle gelecegin Kocasinan’i insa ederken, çagin kosullarina uygun, teknolojiye ayak uyduran ve gelecege yön verecek çalismalar gerçeklestiriyoruz. Yaptigimiz yatirimlarla sadece Kocasinan degil, ülkemiz güçleniyor, büyüyor ve gelisiyor” ifadelerini kullandi.

Kocasinan’in örnek gösterilen bir proje sehri haline geldigini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, bundan sonrada Kayseri’ye deger katacak, vatandaslarin yasam kalitesini artiracak ve gelecege isik tutacak nice vizyon projelere imza atacaklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA