Kirgiz Büyükelçi'den Genç Sporculara Tas Çikartan Tenis Performansi

Kirgizistan’in Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüraliyev’in tenis performansi genç sporculara tas çikartti. Ömüraliyev, “30-35 yildir tenis oynuyorum, tenis güzel spor. Özellikle saglik için çok önemli” dedi.

Kirgiz Büyükelçi'den Genç Sporculara Tas Çikartan Tenis Performansi
Büyükelçi Ömüraliyev, Türkiye - Kirgizistan iliskilerini, özel yasamini ve Türkiye izlenimlerini Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatti. Daha sonra ise tenis kortuna çikan 61 yasindaki Ömüraliyev, gençlere tas çikartan tenis performansi sergiledi. Türkiye’de 3 yildir büyükelçi olarak bulundugunu söyleyen Büyükelçi Ömüraliyev, Türkiye’den önce Belarus, Estonya, Litvanya, Birlesik Arap Emirlikleri ve ABD’de görev aldigini kaydetti.



"Ankara su anda en güzel sehirlerden biri"

Ankara’ya ilk olarak 30 yil önce geldigine dikkat çeken Ömüraliyev, “3 yil önce büyükelçi olarak geldim. 30 yil önce ile suan ki Türkiye ve Ankara çok farkli. Ekonomik olarak çok farkli. Ankara su anda en güzel sehirlerden biri. Istanbul ekonomi, ticaretin baskenti, Ankara siyaset ve kültürün baskenti” seklinde konustu.

Kirgiz ve Türklerin dil, din, tarih birligi oldugunu dile getiren Ömüraliyev, “Türkiye bizim için Kirgizistan’in stratejik partnerimiz. Son yillarda ticaretimiz 850 milyon dolar oldu” dedi.



“Kirgiz büyükelçiden genç sporculara tas çikartan tenis performansi”

Tenis antrenörü Safak Saral ile tenis maçi yapan Büyükelçi Ömüraliyev, geçirdigi eglenceli dakikalarin ardindan açiklamalarda bulundu.

Uzun zaman sonra tenis oynamanin çok güzel hissettirdigini belirten Büyükelçi Ömüraliyev, “1 buçuk yil önce koronavirüs geçirdim. Ondan sonra ilk tenisimi bugün oynadim. 30-35 yildir tenis oynuyorum. Tenis güzel spor. özellikle saglik için çok önemli. Bugün sezonu açtik. 1 buçuk yildir antrenmanim yoktu, biraz yoruldum” diye konustu.

Kaynak: İHA