Is Sanat'in 'Parlayan Yildizlar' Konser Serisi Devam Ediyor

Parlayan Yildizlar serisi devam ediyor. Pandemi nedeniyle ara verilen serinin yeni konserleri Is Kuleleri Salonu’nda ücretsiz gerçeklestirilecek.

Is Sanat'in 'Parlayan Yildizlar' Konser Serisi Devam Ediyor
Is Sanat’in genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandirmak ve sanat hayatina attiklari ilk adimlarinda destek olmak amaciyla gerçeklestirdigi Parlayan Yildizlar serisi devam ediyor. Pandemi nedeniyle ara verilen serinin yeni konserleri Is Kuleleri Salonu’nda ücretsiz gerçeklestirilecek.

Parlayan Yildizlar serisinin ilk konseri, 9 Mayis Pazartesi Ecmel Nevâ Bildik (keman) ve Doga Karahan’in (keman) sahne alacagi konserler ile saat 20.30’da baslayacak.

Programa göre konserin ilk bölümünde sahne alacak genç sanatçi Ecmel Nevâ Bildik konserde A.Corelli ve Mozart bestelerinin yani sira, F.Kreisler, G. Tartini, J. Massenet ve C. Saint-Saens’in eserlerine yer verecek.

Müzik hayatina 4 yasinda keman egitimiyle baslayan Bildik, 8 yasindayken Izmir Devlet Senfoni Orkestrasi ile solist olarak sahne aldi. 2019 yilinda 5. Adiyaman Klasik Müzik Festivali’nde “Gelecek Vadeden Genç Yetenekler” konserinde, 2021 yilinda Cemal Resit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Festival Akademi Istanbul Keman Akademisi Kapanis töreninde, ayni yil İçel Üniversitesi Orkestrasi ile birlikte solist konserler verdi. Bildik, Svetlin Roussev, Cihat Askin, Dylan Blackmore ve Hakan Sensoy gibi seflerin ustalik siniflarina katildi.

Müzikal kariyerinde emin adimlarla ilerleyen genç sanatçi 2018 yilinda Slovakya’da düzenlenen “22. International Talents for Europe” yayli çalgilar yarismasinda ikincilik ödülü, 2020 yilinda Belçika’da “Uluslararasi 13. Arthur Grumiaux Keman” yarismasinda ikincilik ödülü, yine ayni yil “Uluslararasi Melos Müzik Yarismasi’nda” birincilik ödülünün sahibi oldu. Ecmel Nevâ Bildik, İçel Üniversitesi Devlet Konservatuvari’nda Lily Tchumburidze ile egitimini sürdürüyor.

Parlayan Yildizlar serisinin ilk konserinde sahne alacak bir diger genç sanatçi Doga Karahan, küçük yasta piyano ile müzige adim atti. 2012 yilinda Lily Tchumburidze’den İçel Üniversitesi Devlet Konservatuvari’nda keman egitimi aldi. Konservatuvar bünyesinde birçok solo ve orkestra konserinde yer aldi.

Dora Schwarzberg, Alexander Kagan, Cihat Askin, Lyutsia Ibragimmova, Bahar Kutay, Mikhail Gotsdiner, Rudens Turku, Louise Chisson gibi usta sanatçilardan egitimler aldi.

2015 yilinda Antalya’da düzenlenen “Uluslararasi Harmony Festivali”nde de kendi yas grubunda birincilik kazanan Karahan, 2016 yilinda İçel Devlet Opera ve Balesi’nin düzenledigi 23 Nisan Konseri’nde solist olarak sahne aldi. 2017 yilindan beri Dogus Çocuk Senfoni Orkestrasi’nda çalmaya devam eden Doga Karahan, 2020 yilinda I. Uluslararasi Brüksel Müzik Yarismasi’nda kendi kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olan. 2019 ve 2021 yillarinda da Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrasi’nda yer aldi.

Doga Karahan, Is Sanat’in Parlayan Yildizlar konserinde Ludwig van Beethoven, Bedrich Smetana, Pablo de Sarasate, William Kroll gibi bestecilerin eserleri ile sahnede yer alacak.

Konserlere katilmak için rezervasyon@issanat.com.tr e-posta adresinden veya 0 212 316 10 83 telefon numarasinda rezervasyon yapilabiliyor.
Kaynak: İHA