Dünyanin En Dirin Kanyonuna Bayram Tatilinde Ziyaretçi Akini

Kastamonu’da bulunan dünyanin en derin ikinci kanyonu Valla ile 3 kilometrelik ahsap platformla geçilen Horma Kanyonu, Ramazan Bayrami’nda vatandaslardan büyük ilgi görüyor. Bayram tatilini doga ile iç içe geçirmek isteyen vatandaslar, dogal güzellikleri ile mest eden kanyonlarda tatilin tadini çikartiyor.

Kastamonu’nun dogal güzellikleri ile ön plana çikan ilçesi Pinarbasi’da bulunan dünyanin en derin kanyonu olarak gösterilen Valla ile Horma Hanyonu, Ramazan Bayrami tatilinde vatandaslarin akinina ugruyor. Derinligi bin 200 metreyi bulan Valla kanyonunu ziyaret eden vatandaslar, seyir tarasinda dogal güzellikleri izleme firsati buluyor. Barindirdigi riskler sebebi ile geçilmesi en zor kanyonlar arasinda yer alan Valla, 12 kilometrelik yürüyüsle geçilebiliyor.

3 kilometrelik Horma Kanyonu mest ediyor

Zari Çayi üzerinde bulunan ve kayalara çivilerle monte edilen 3 kilometrelik ahsap platformla geçilebilen Horma Kanyonu ise vatandaslara doganin essiz güzellikleri arasinda yürüyüs yapma firsati sunuyor. Yer yer kanyonda metrelerde yükseklikteki kayalarin arasinda yürüme sansi saglanan kanyon dogal güzelligi ile ziyaretçilerini mest ediyor.

Bu bayram ziyaretçi akinina ugruyor

Pandemi sebebi ile yaklasik 2 yildir çok az sayida vatandasin ziyaret ettigi Valla ve Horma kanyonlari, Ramazan Bayrami’nda ziyaretçi akinina ugruyor. Bayram tatilini doga içerisinde geçirmek isteyen vatandaslar, Ramazan Bayrami’nin ikinci gününden itibaren kanyonlara akin etmeye basladi.

Birçok farkli sehirden gelen binlerce vatandas, Horma Kanyonu’nda essiz dogal güzellikler içerisinde yürüyüs yapip, seyir terasindan Valla Kanyonu’nu izliyor.

“Böyle bir cennetin içine düsmek çok güzel”

Ailesi ile birlikte kanyonlari görmeye gelen Bahar Koç isimli vatandas, “Çok begendik. Daha önce de gelmistim. Ailemle birlikte gelmek istedim. Çok rüzgarli, coskulu ve heyecanli bir yer. Derinlik çok güzel. Burayi herkesin görmesi lazim. Sanki dünyanin en yüksek tepesindeymisim gibi kendimi hissediyorum. Gelirken ince giyinsinler, çok kalin kiyafetler giymesinler. Ama yanlarina bir hirka ile su alsinlar. Böyle bir cennetin içine düsmek çok güzel. Herkesin görebilmesini çok isterim” dedi.



“Kesinlikle gelinmesi gereken bir yer”

Üniversite ögrencisi Mizgin Kaynar ise, kanyonlari herkesin görmesi gerektigini vurgulayarak, “Bayramdan dolayi memleketimize gidemedik. Bugün Kastamonu’nun ilçelerini gezmek istedik. Valla Kanyonu’na geldik. Çok muazzam bir yer, bayildim. Çok derin ve yüksek. Çok inisli ve çikisli yollari var. Yoruyor ama degmenize degiyor. Herkese tavsiye ediyorum. Kesinlikle gelinmesi gereken bir yer. Doga ile iç içesin, hiç görmedigin yollari görüyorsun. Ben ilk defa gördüm, çok muazzam” diye konustu.

Kaynak: İHA