Kartal Belediyesi Sanat Akademisi'nde Down Sendromlu Çocuklara Ritim Egitimi

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi, down sendromlu çocuklarin müzik duygulari ve çesitli ritim çalgilarina karsi gücünü kesfetmelerine destek olmak amaciyla açtigi ritim atölyesinde egitimlere devam ediyor.

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi'nde Down Sendromlu Çocuklara Ritim Egitimi
Down sendromlu çocuklarin sanatsal yeteneklerini desteklemek amaciyla açilan Kartal Belediyesi Sanat Akademisi Down Sendromlu Çocuklar Vurmali Çalgilar Ritim Atölyesi, Engin Gürkey Atölyesi isbirligiyle sürüyor.

Geçtigimiz ay baslayan ve 14 down sendromlu çocugun devam ettigi ritim grubu egitimleri Perküsyon egitmeni Neslihan Cantekinler’in ögretmenliginde çalismalarini sürdürüyor. Egitimlerde; egitsel oyunlarin içinde oldugu, ritim ile sarki destekli ve dogaçlama müzik formlariyla çocuklarin yetenegini ortaya çikaran bir çalisma yöntemi izleniyor.

Down sendromlu bireylerin büyük bir heves ve heyecan ile katildigi egitimlerde ilk hedef; çocuklara daha basit ve yalin haliyle müzigi sevdirmek ve onlari mükemmel olmasa bile müzigin her grup için ögrenilebilir oldugunu göstermek olarak ifade ediliyor. Latin ve Türk perküsyon çalgilari ile bir ritim orkestrasinin olusturulmasinin hedeflendigi egitimlerde çocuklar büyük bir emek ile hazirlaniyor. Ritim grubunun bir sonraki hedefi ise Kartal Sanat Akademisi Down Sendromlu Çocuklar Vurmali Çalgilar Ritim Grubu olarak sahneye çikmak.
Kaynak: İHA