Istanbul Ve Ankara'da Terör Örgütü DEAS Operasyonu Açiklamasi 3 Gözalti

Terör örgütü DEAS’a yönelik Istanbul ve Ankara’da düzenlenen operasyonda, haklarinda yakalama karari bulunan 6 süphelinin 3’ü yakalanarak gözaltina alindi. Süpheliler, örgüte para transferi gerçeklestirmek amaciyla “infak”, “zekat” ve “yardim” adi altinda fon saglamakla suçlaniyor.

Edinilen bilgiye göre, asiri uç radikal terör örgütü DEAS’a yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde harekete geçen Istanbul Terörle Mücadele Sube Müdürlügü (TEM) ekipleri, Türkiye’den örgüte para aktaran bazi kisileri tespit etti. Bu çerçevede örgüte para transferi gerçeklestirmek amaciyla sözde “infak”, “zekat” ve “yardim“ adi altinda fon saglandigi istihbaratina ulasan emniyet birimleri, bunun paravan isletmeler kurularak gerçeklestirildigini tespit etti.

Örgüte aktarilan paranin miktari arastiriliyor

Emniyet güçleri, “6415 sayili Terörizm Finansmanin Önlenmesi Hakkinda Kanununa Muhalefet Etme” ve “Silahli Terör Örgütü Üyeligi” suçuna karistiklari belirlenen 6 süphelinin yakalanmasi için Istanbul ve Ankara ilinde es zamanli operasyon düzenledi.

Baskinlarda aranan 6 kisiden 3’ü yakalanarak gözaltina alindi. Adreslerde çok sayida örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Üç süphelinin firari olarak arandigi operasyonda gözaltina alinan diger 3 kisi sorgulanmak üzere Istanbul Terörle Mücadele Subesine getirildi.

Zanlilarin emniyetteki islemleri sürerken, örgüte aktarildigi iddia edilen para miktarinin ise çok yönlü olarak arastirildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA